Ειδήσεις

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Προαστίου


Oλοκληρώθηκε το στάδιο της κινητικότητας και επιμόρφωσης εκπαιδευτικών του ΓΕΛ Προαστίου Καρδίτσας  στο Ταλίν της Εσθονίας, στο πλαίσιο του προγράμματος   Erasmus+ KA1 “E-SAVED :European schools adding variables electronically and digitally”, πρόγραμμα που  συντονίζει το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Οι εκπαιδευτικοί  του ΓΕΛ Προαστίου επιμορφώθηκαν για μια εβδομάδα (7-13/10/18) στο Πανεπιστήμιο του Ταλίν της Εσθονίας από τον Οργανισμό Euneos στην εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων στην εκπαιδευτική διαδικασία με έμφαση στη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας (υπολογιστές, tablet , κινητά τηλέφωνα, σύγχρονες εκπαιδευτικές εφαρμογές και λογισμικά). Το πρόγραμμα του επιμορφωτικού προγράμματος με τίτλο « Digital turn: How to make your school more digital” περιελάμβανε θεωρητική κατάρτιση των εκπαιδευτικών στην οργάνωση και καθιέρωση καινοτομιών  στο σχολείο ως σύνολο και την τάξη, με βάση το τρίπτυχο Παιδαγωγική (Pedagogical) – Διαχείριση (Management) – Υποδομές (Infrastructure). Περιελάμβανε επίσης επισκέψεις σε τρία σχολεία ενδεικτικά του εκπαιδευτικού συστήματος της Εσθονίας  και τη συμμετοχή στην εκπαιδευτική διαδικασία ως δέκτες (users) των καινοτομιών. Η ομάδα των εκπαιδευτικών μας εκπόνησε και παρουσίασε Project με θέματα τις πρακτικές, τις πιθανές δυσκολίες και τις προτάσεις για τη διαμόρφωση ενός σχολείου με ψηφιακό προσανατολισμό και βασικό στόχο οι καινοτομίες του να κάνουν  ευτυχισμένους και δημιουργικούς  τους μαθητές και τους δασκάλους.

Στην κινητικότητα συμμετείχαν ο συντονιστής του προγράμματος και Διευθυντής του ΓΕΛ κ. Βλάστος Αιμίλιος (ΠΕ03), η υπεύθυνη του προγράμματος κ. Κρικώνη Αθανασία (ΠΕ06), και οι εκπαιδευτικοί κ. Ηλιάδης Αργύρης (ΠΕ04), Ταμπάκος Κων/νος ( ΠΕ03)  και Σκαμπαρδώνη  Αγορίτσα (ΠΕ02).

 

Προηγούμενο άρθρο Η Δημοτική Πινακοθήκη υποδέχεται την έκθεση ζωγραφικής του Στ. Μεταξά
Επόμενο άρθρο Λ. Τσιούκης: Δηλώνουμε συμπαραστάτες των αποφάσεων του Προέδρου της Ν.Δ.