«Επισκέψεις μαθητών & εκπαιδευτικών στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ.»


 Μαθητές των 3ου,   4ου, 8ου  & 13ου Δημοτικών σχολείων καθώς και του Δημοτικού Σχολείου Αρτεσιανού, επισκέφτηκαν τις Παιδικές Βιβλιοθήκες συνοικίας Αγίου Νικολάου, Παυσιλύπου και Δημοτικού Διαμερίσματος Αρτεσιανού.

          Στους όμορφους χώρους των Παιδικών Βιβλιοθηκών ξεναγήθηκαν από τους υπευθύνους και ενημερώθηκαν για το δίκτυο των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Έμαθαν για το συναρπαστικό ταξίδι του βιβλίου, από το μυαλό του συγγραφέα και την πέννα του εικονογράφου, μέχρι να στολίσει τα ράφια των βιβλιοθηκών μας.

          Στόχος αυτών των επισκέψεων και δράσεων στο χώρο των παιδικών βιβλιοθηκών είναι να συνεχίσουν οι μικροί φίλοι των βιβλίων, το διάβασμα και ν’ ανακαλύψουν με τους δασκάλους τους βιβλία που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον τους αμείωτο. Ποια είναι αυτά;

          Αυτά που συνδέονται με τα ενδιαφέροντα τους και τους παρέχουν αναγνωστική απόλαυση. Αυτά τα βιβλία μπορεί να είναι σύγχρονα αγαπημένα ή παλαιά κλασσικά, σχετικά με τη ζωή και τα προβλήματα των παιδιών, ή βιβλία που εξάπτουν την παιδική περιέργεια και την τάση για ανακάλυψη.

          Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί τους, με μεγάλο ενθουσιασμό και χαρά υποσχέθηκαν, ότι θα συνεχίσουν τις επισκέψεις στις βιβλιοθήκες της γειτονιάς τους και την ανάγνωση βιβλίων ώστε να παράγουν λόγο και να συνθέσουν σιγά σιγά τις δικές τους ιστορίες…

          Οι δραστηριότητες για το βιβλίο δεν έχουν τελειωμό, αρκεί να γίνονται με φαντασία, κέφι και σεβασμό προς τη λογοτεχνία και την ανάγνωση.

          Όσοι εκπαιδευτικοί θέλουν να επισκεφτούν κάποια από τις 11 παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο 24410-71346.

Προηγούμενο άρθρο Μαρία Θεοχάρη: «Το ΥΠΑΑΤ επισπεύδει την αξιολόγηση των Σχεδίων Βελτίωσης»
Επόμενο άρθρο ΦΑΡΣΑ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ