Μαρία Θεοχάρη: «Το ΥΠΑΑΤ επισπεύδει την αξιολόγηση των Σχεδίων Βελτίωσης»


 Απάντηση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη ελαβε η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Καρδίτσας κα. Μαρία Θεοχάρη στην ερώτηση που κατέθεσε με θέμα την αξιολόγηση των Σχεδίων Βελτίωσης.

Στην απάντησή του, ο Υπουργός αναφέρει ότι στην παρούσα φάση, στο πλαίσιο του Μέτρου 121 «Εκσυγχρονισμός Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» του ΠΑΑ 2007-2013, πραγματοποιείται η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων ενίσχυσης που έχουν κατατεθεί.

Προκειμένου να επισπευθεί το έργο της αξιολόγησης, σε συνέχεια σχετικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος στους υπαλλήλους του ΥΠΑΑΤ, συγκροτήθηκε ειδικός πίνακας εν δυνάμει αξιολογητών για μέτρα του ΠΑΑ 2007-2013.

Από τους εν δυνάμει αξιολογητές, όσοι είναι γεωτεχνικοί, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο του Μέτρου 121, πρόκειται να εμπλακούν άμεσα στην αξιολόγηση των 7.700 αιτήσεων ενίσχυσης μέσω της σύστασης ομάδας έργου αξιολόγησης, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Παράλληλα, η αξιολόγηση των αιτήσεων ενίσχυσης συνεχίζεται από το προσωπικό του αρμόδιου τμήματος της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής ΠΑΑ-Ανταγωνιστικότητα του ΥΠΑΑΤ.

Πέραν των ανωτέρω, συνεχίζει ο κ. Σκανδαλίδης, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της αξιολόγησης, έχει ληφθεί μέριμνα για τη χρήση κατάλληλου πληροφορικού συστήματος, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης, και, επιπλέον, διενεργούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πρόσληψη εξωτερικού συνεργάτη για την υποβοήθηση της αρμόδιας υπηρεσίας μέσω της Τεχνικής Βοήθειας του ΠΑΑ.

Ο Υπουργός καταλήγει επισημαίνοντας ότι στόχος του ΥΠΑΑΤ είναι η ουσιαστική αξιοποίηση του Μέτρου των Σχεδίων Βελτίωσης ως μοχλού ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα της χώρας στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και με γνώμονα τη στήριξη του αγρότη επενδυτή.

Προηγούμενο άρθρο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας «Άρτεμις»: Κανόνες ασφαλείας στο κυνήγι
Επόμενο άρθρο «Επισκέψεις μαθητών & εκπαιδευτικών στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ.»