Επιστολή για την ΕΑΣΚ


Κε Διευθυντά

Όσο και να θέλει κανείς να σιωπήσει και να παραβλέψει όσα συμβαίνουν γύρω μας, δεν μπορεί παρά να αγανακτεί με όσα γίνονται. Αγανακτεί με την αδιαφορία του κόσμου και των υπηρεσιών του νομού.

Κε Διευθυντά

Διαβάσαμε σήμερα στην εφημερίδα σας την δήλωση των 14 προέδρων συνεταιρισμών, που συγχωνεύτηκαν με τη «νέα ένωση» αγροτών. «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». Ποιος τους δίνει το δικαίωμα, ενώ είναι σχεδόν όλοι στο Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας, που με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης μετατράπηκε σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό να αποφασίζουν :

1ον : Χωρίς Γενική Συνέλευση στα χωριά τους να παίρνουν μόνοι τους αποφάσεις για τη συμμετοχή-συγχώνευσή τους στην «Νέα Ένωση» ;

2ον : Πως γίνεται, εφόσον είναι μέλη του Δ.Σ. της ΕΑΣΚ να είναι και ιδρυτικά μέλη της «νέας ένωσης»; Που υπάρχει γραμμένο ότι μπορεί κάποιος ή κάποιοι να είναι μέλη σε δυο συνεταιρισμούς;

3ον : Πως γίνεται, εφόσον οι κύριοι Πρόεδροι και Αντιπρόσωποι των ανωτέρω συνεταιρισμών είναι και μέλη του Δ.Σ. της ΕΑΣ Καρδίτσας, να παίρνουν αποφάσεις να ενοικιάζουν περιουσιακά στοιχεία της ΕΑΣΚ στην «νέα ένωση»; Ποιος τους έδωσε αυτό το δικαίωμα; Εδώ, κύριε Διευθυντά, υπάρχει δόλος. Κάνανε δημοπρασία, μήπως υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι, πχ ο συνεταιρισμός σταφυλοπαραγωγών;

4ον : Τι γίνεται με τα 30 ευρώ που εισπράττονται από τους παραγωγούς, μήπως «πήγαν» στην «νέα ένωση»;

5ον : Το 2006 υπήρχε ίδια περίπτωση με τον κο Κωστόπουλο, που δημιουργήθηκε καινούργια Ένωση. Τότε όλο το Δ.Σ παραιτήθηκε, διότι αν παρέμενε θα ήταν παράνομο. Το σημερινό Δ.Σ. γιατί παραμένει ακόμα στη θέση του ;

Κε Διευθυντά

Στο νομό μας υπήρχαν 140 συνεταιρισμοί. Σήμερα, εάν υπάρχουν σε λειτουργία 5 με 10, που κατά κάποιον τρόπο δικαιολογούν την ύπαρξή τους, όλοι οι άλλοι είναι φαντάσματα. Και θα έρθουν το Σάββατο στη Γενική Συνέλευση και θα ψηφίσουν για την ένταξη της ΕΑΣΚ στη «νέα ένωση». Για όλους εμάς, αυτό είναι παράνομο, γιατί δεν υπάρχουν συνεταιρισμοί και το κυριότερο, ΔΕΔ ΈΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΗ Γενικής Συνέλευσης των συνεταιρισμών που να τους δίνει το δικαίωμα ψήφου.

Κε Διευθυντά

Μέσω της εφημερίδας σας ερωτούμε και ζητούμε απάντηση σε όλα τα παραπάνω, αφού βάσει του νόμου 4015/2011, κάθε συνεταιρισμός ή συνεταιριζόμενος, για να ενταχθεί σε ένα πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό, πρέπει, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του κλάδου, να εκχωρήσουν το 40 ή 50 % της παραγωγής τους για διαχείρισή της στον νέο συνεταιρισμό.

Αυτά δεν τα λένε στους παραγωγούς.

Εν όψει της Γενικής Συνέλευσης του Σαββάτου, καλούμε όλους τους Αντιπροσώπους να μην δεχτούν να ανακληθεί η απόφαση της Συνέλευσης που πάρθηκε στις 7/3/2012 για τη μετατροπή της ΕΑΣΚ σε πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό.

Να μην δεχτούν να παρθεί απόφαση να γίνει εκκαθάριση από ιδιώτες.

Προτείνουμε να γίνει εκκαθάριση από κρατικό φορέα για πλήρη διαφάνεια, δηλαδή, με συμμετοχή των πιστωτών της ΕΑΣΚ(ΙΚΑ, ΔΟΥ).

Με τιμή

Σδράκας Δημήτριος Τσιμπούκας Γεώργιος

Αδάμος Θωμάς Πετρόπουλος Απόστολος

Τσιούντιουρας Χρήστος

Προηγούμενο άρθρο Νέα δικαιολογητικά για τη θεώρηση ή έκδοση αδειών θήρας
Επόμενο άρθρο Ικανοποίηση Κωτσού για την αντικατάσταση της στέγης του Λυκείου