Επιστολή ΕΒΕ σχετικά με την απαλλαγή των Βιοτεχνιών από τον ΕΝΦΙΑ


Επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη και κοινοποίησή της σε όλους τους βουλευτές του Νομού απέστειλε το Επιμελητήριο Καρδίτσας σχετικά με την απαλλαγή των βιοτεχνιών από τον ΕΝΦΙΑ. Η επιστολή έχει ως εξής:

Τον τελευταίο καιρό το Επιμελητήριό μας και εγώ προσωπικά, έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων και έντονων διαμαρτυριών από την πλευρά των Βιοτεχνιών του Νομού, σχετικά με το παραπάνω θέμα.

Οι Βιοτεχνίες εξαιρούνταν –ορθώς- από την επιβολή του ΕΕΤΗΔΕ. Η επιβολή του ΕΝΦΙΑ στις παραγωγικές-Βιοτεχνικές επιχειρήσεις αποτελεί ένα δυσβάσταχτο χαράτσι υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες.  Η Μικρο-Μεσαία Επιχείρηση προσπαθεί μέσα στις πλέον αντίξοες συνθήκες να επιβιώσει και να ορθοποδήσει , για να κρατήσει ζωντανή την ελληνική παραγωγή και να διαφυλάξει τις θέσεις απασχόλησης . Δυστυχώς , αντί να έχει την στήριξη της Πολιτείας στον αγώνα της αυτόν, δέχεται το ένα πλήγμα μετά το άλλο.

Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι η επιβολή νέων οικονομικών βαρών στην ελληνική επιχείρηση , ούτε τις θέσεις εργασίας διασφαλίζει ούτε την ελληνική ανταγωνιστικότητα προάγει.

Ζητούμε να υπάρξει άμεση μέριμνα έτσι ώστε να εξαιρεθούν από την υποχρέωση καταβολής του ΕΝΦΙΑ οι Βιοτεχνικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο των αλλαγών-διορθώσεων που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης.

 

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

 

                                        ΗΛΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Προηγούμενο άρθρο Νέα Διοίκηση και έναρξη προετοιμασίας στην ΔΟΞΑ ΜΑΣΧΟΛΟΥΡΙΟΥ
Επόμενο άρθρο Ο Ιταλός καθηγητής τραγουδιού Raffaele Desiderio στην Καρδίτσα