Ειδήσεις

Επιστολή στο δήμαρχο Σοφάδων για θέματα καθημερινότητας, καθαριότητας και δημόσιας υγείας


Με επιστολή του προς το δήμαρχο Σοφάδων ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας Κλιάρης Δημήτρης επισημαίνει ζητήματα καθημερινότητας και καθαριότητας που απασχολούν τους κατοίκους ζητώντας την άμεση επέμβαση της δημοτικής αρχής καθώς ελλοχεύουν σοβαροί κίνδυνοι δημόσιας υγείας. Στην επιστολή του ο κ. Κλιάρης αναφέρει:

«κ. δήμαρχε

αρκετές φορές μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων η δημοτική μας ομάδα έχει θίξει θέματα που απασχολούν τους κατοίκους του Δήμου μας και άπτονται της καθημερινότητας που τους ταλαιπωρεί. Δυστυχώς όμως οι επισημάνσεις μας δεν πιάνουν τόπο και η κατάσταση γίνεται διαρκώς χειρότερη.

Σας καλούμε για μια ακόμα φορά να βγείτε μια βόλτα έξω στα χωριά και στις γειτονιές της πόλης για να διαπιστώσετε «ιδίοις όμμασι» τη σκληρή πραγματικότητα που αναγκάζεται ν’ αντιμετωπίσει ο κάθε συμπολίτης μας καθημερινά. Ενδεικτικά επισημαίνουμε ορισμένα μόνο προβλήματα και σας καλούμε να επισκεφτείτε τους χώρους για να τα διαπιστώσετε:

  1. Εδώ και δύο χρόνια ένα κομμάτι του οδοφωτισμού επί της οδού Αθηνών, στο ύψος του δημοτικού σταδίου περίπου, συνεχίζει να μη λειτουργεί παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις που δώσατε ότι άμεσα θα επισκευαστεί η βλάβη.
  2. Τα χόρτα στα δημοτικά πάρκα άρχισαν να γιγαντώνονται επικίνδυνα με συνέπεια να χρειάζεται η κοπή τους από…. χτες. Θα το επιβεβαιώσετε αυτό κάνοντας μια γρήγορη βόλτα στο πάρκο του υδραγωγείου Μασχολουρίου, στην παιδική χαρά της πυροσβεστικής, στα πάρκα της Ματαράγκας, της Φίλιας, του Γραμματικού και άλλων χωριών.
  3. Στη βόλτα που θα κάνετε μην ξεχάσετε να στρίψετε στο δρόμο δίπλα στη γέφυρα του Πύργου Κιερίου για να διαπιστώσετε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει αφού εκτός από κλαδιά και χόρτα αποθέτονται πλέον βουνά σκουπιδιών αλλά και κουφάρια ζώων δημιουργώντας άμεσους κινδύνους για τη δημόσια υγεία
  4. Η ίδια ακριβώς κατάσταση επικρατεί και δίπλα στη γέφυρα που βρίσκεται επί του παλιού δρόμου από Ματαράγκα προς Καρδίτσα.
  5. Αλλά και στο νεκροταφείο Σοφάδων το θέαμα δεν είναι καλύτερο αφού τα σκουπίδια ξεχειλίζουν. Δυστυχώς όμως εκτός από τα σκουπίδια με θλίψη αντικρίσαμε ακόμα και …. οστά.
  6. Το θέμα του λεηλατημένου γηπέδου 5Χ5 στο Μασχολούρι το έχουμε ξαναθίξει αλλά, δυστυχώς, επί τρία χρόνια παραμένει στην ίδια τραγική κατάσταση. Πότε, επιτέλους, θα το επισκευάσετε;

Η λίστα θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη. Σκοπός μας όμως δεν είναι να απαριθμήσουμε τα αμέτρητα κακώς κείμενα αλλά να σας παρακινήσουμε να δραστηριοποιηθείτε όχι μόνο προς την κατεύθυνση των προσωπικών εξυπηρετήσεων αλλά και για την διευθέτηση ζητημάτων δημόσιου χαρακτήρα.

Οι κάτοικοι του δήμου μας δικαιούνται καλύτερης αντιμετώπισης.

 

 

Του Δημοτικού Συμβούλου Σοφάδων Δημήτρη Κλιάρη

 

Προηγούμενο άρθρο ΠΑΜΕ Καρδίτσας: Περί ενότητας ο λόγος
Επόμενο άρθρο Επίσημη έναρξη για το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών θυμάτων βίας