Επιστολή Ταλιαδούρου στον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης


Για την εξέταση δυνατότητας επίσπευσης εξειδίκευσης των μέτρων οικονομικής ενίσχυσης των κτηνοτρόφων. 

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, του ζητά να εξετάσει τη δυνατότητα επίσπευσης της εξειδίκευσης των μέτρων οικονομικής ενίσχυσης των ενδιαφερόμενων κτηνοτρόφων.

Ο κ. Ταλιαδούρος επεσήμανε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ότι ο κτηνοτροφικός τομέας έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα τα τελευταία χρόνια καθώς οι προηγούμενες Κυβερνήσεις δεν έλαβαν τα αναγκαία μέτρα στήριξης των κτηνοτρόφων και εκσυγχρονισμού της παραγωγής τους.

Ο Υφυπουργός Παιδείας σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία, από τον Μάρτιο του 2004 που ανέλαβε τη Διακυβέρνηση της χώρας, ενίσχυσε την ελληνική κτηνοτροφία, την παραγωγή των προϊόντων και τη διασφάλιση της ποιότητάς τους, παρόλα αυτά και σύμφωνα με την διεθνή οικονομική συγκυρία είναι αναγκαία η περαιτέρω στήριξη των κτηνοτρόφων με την εξειδίκευση των πρόσφατων μέτρων οικονομικής ενίσχυσης του αγροτικού εισοδήματος.

Συγκεκριμένα στο κείμενο της επιστολής του Υφυπουργού Παιδείας, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής:

 «Εν όψει των οικονομικών συνθηκών που διαμορφώνονται από την παγκόσμια οικονομική κρίση και σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες του οικονομικού πακέτου στήριξης του αγροτικού εισοδήματος των Ελλήνων αγροτών, ύψους 500.000.000 €, αναμένεται να κατευθυνθεί προς τους κτηνοτρόφους, ένα μέρος αυτής της ενίσχυσης.

Παρακαλώ θερμά να εξετάσετε τη δυνατότητα επίσπευσης της εξειδίκευσης των μέτρων οικονομικής ενίσχυσης των κτηνοτρόφων».

Προηγούμενο άρθρο Eπίσκεψη γεωπόνων της Δ/νσης Γεωργίας στο σχολείο Μακρυχωρίου
Επόμενο άρθρο Στη μίζερη κριτική και τη σκανδαλολογία απαντάμε με έργα