Στη μίζερη κριτική και τη σκανδαλολογία απαντάμε με έργα


Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που ο Δήμος Καρδίτσας, προωθεί με συστηματικό και απόλυτα διαφανή και νόμιμο τρόπο σημαντικά και πρωτοποριακά έργα σε όλους τους τομείς, σε μια κατά κοινή ομολογία δύσκολη συγκυρία, καθώς το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς για την περίοδο 2007 -13 ( Δ’ ΚΠΣ) δεν έχει ουσιαστικά αρχίσει να χρηματοδοτεί έργα και δράσεις και το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης διογκώνεται, ο πρώην Δήμαρχος συνεχίζει επί μία διετία να αναλώνει τις δυνάμεις του στην προσπάθεια να εκμηδενίσει το έργο μας και να δυσφημίσει το Δήμο Καρδίτσας.

Σε επιστολές που συνηθίζει να δημοσιεύει στον τοπικό τύπο – κυρίως σε εορταστικές περιόδους και αργίες για να μην είναι εύκολη η άμεση απάντησή τους – προσπαθεί με απαράδεκτα υπονοούμενα να καλλιεργήσει κλίμα σκανδαλολογίας για ορισμένα από

τα σημαντικά έργα που προωθεί ο Δήμος.

Τελευταίο «θύμα» της τακτικής του είναι το πιλοτικό Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής που θα ωφελήσει 10.000 δημότες και το σύνολο του ιατρικού κόσμου, η μελέτη του οποίου κατατέθηκε στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για έγκριση και χρηματοδότηση από αδιάθετους πόρους του Γ’ ΚΠΣ, χωρίς ο Δήμος να επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ και χωρίς να έχει υπογράψει κάποια σύμβαση με ιδιώτες!

Όσον αφορά τέλος τον υψηλό προϋπολογισμό της μελέτης, αυτός είναι ενδεικτικός και περιλαμβάνει αυξημένες τιμές, κάτι που αποτελεί συνήθη πρακτική, προκειμένου η τελική χρηματοδότηση – αν εγκριθεί τελικά η πρότασή μας – να είναι τουλάχιστον επαρκής για την υλοποίηση του έργου. Εξ’ άλλου η πρόταση θα εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Ε.Ε. και δεν πρόκειται σε οποιαδήποτε περίπτωση η Δημοτική Αρχή να εγκρίνει υψηλές αμοιβές για γιατρούς ή εργαζόμενους.

Την ίδια τακτική ακολούθησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και για το Αστυνομικό Μέγαρο, την Ελεγχόμενη Στάθμευση και την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων, έργα χρήσιμα για τους πολίτες, το Δήμο μας  και την ευρύτερη περιοχή και αξιολογούνται θετικά από την τοπική κοινωνία.

Θα θέλαμε να επισημάνουμε προς τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή μέχρι τώρα όχι μόνον δεν έχει υπογράψει «αποικιοκρατικές» συμβάσεις, αλλά δεν έχει υπογράψει καμία – ούτε μία – σύμβαση με ιδιώτη για οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν έχει παραχωρήσει καμία δημοτική έκταση πλην αυτής που αφορά το έργο του Αστυνομικού Μεγάρου και οικοπέδων στον Ο.Σ.Κ. για την ανέγερση σχολείων που θα παραμείνουν στο Δήμο,  κάτι που δεν ισχύει για την δική του περίοδο, κατά την οποία υπογράφηκαν τέτοιου είδους συμβάσεις και μάλιστα υψηλών προϋπολογισμών και παραχωρήθηκαν αρκετά στρέμματα δημοτικών εκτάσεων, μεταξύ των οποίων και έκταση που προοριζόταν για την επέκταση του Δημοτικού Κοιμητηρίου.

Αντίθετα υπογράψαμε με πλήρη διαφάνεια αρκετές συμβάσεις για σημαντικά έργα στο Δήμο Καρδίτσας, κάτι που είχαμε υποσχεθεί στους δημότες και είναι θετικό και αναγκαίο για την πρόοδο και ανάπτυξη της περιοχής μας.

Τέλος, όσον αφορά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις τόσο η ΔΕΤΑΚ, όσο και η ΔΗΚΕΚ, στην οποία μετεξελίχθηκε, σε συνεργασία πάντα με το Δήμο Καρδίτσας προγραμματίζουν και υλοποιούν εκδηλώσεις με αποφάσεις του Δ.Σ., με τιμολογημένες και πλήρως αιτιολογημένες δαπάνες και χωρίς την παρέμβαση «αγνώστων» φορέων, όπως το «Τμήμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων» για το οποίο ακόμα δεν έχει απαντήσει η προηγούμενη αρχή για το ποιος το δημιούργησε, ποιοι το στελέχωναν και πότε καταργήθηκε…

Στη μίζερη και στείρα κριτική και τη σκανδαλολογία η Δημοτική Αρχή απαντάει με έργα».

Προηγούμενο άρθρο Επιστολή Ταλιαδούρου στον Υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης
Επόμενο άρθρο 25ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας