Επιστολή του Μπ. Παπαδόπουλο στον Πρόεδρο Συνδέσμου Ύδρευσης Καρδίτσας


Επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο Συνδέσμου Ύδρευσης Καρδίτσας έστειλε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Μπάμπης Παπαδόπουλος για τα προβλήματα έλλειψης νερού που παρατηρούνται τις τελευταίες εβδομάδες σε αρκετές κοινότητες της περιοχής του Δήμου Σοφάδων που υδρεύονται από το Σύνδεσμο ύδρευσης Καρδίτσας και Λοιπών Δήμων. Στην επιστολή του ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει:

«Παρότι τη φετινή χρονιά οι λίμνες ξεχείλισαν από νερό, υπάρχουν αρκετά χωριά στο Δήμο μας που υδρεύονται από το Σύνδεσμο ύδρευσης Καρδίτσας και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας.

Πιο συγκεκριμένα, εδώ και αρκετές ημέρες οι κάτοικοι των Τοπικών κοινοτήτων Ματαράγκας, Ερμήτσιου, Μοσχολούριου, Καρποχωρίου και Σοφάδων, υποφέρουν από τα προβλήματα λειψυδρίας που παρουσιάζονται για αρκετές ώρες της ημέρας με αποτέλεσμα να μη μπορούν να εξυπηρετήσουν ούτε τις βασικές ανάγκες. Υπάρχουν μάλιστα περιπτώσεις κατοίκων που εδώ και έξι μέρες οι βρύσες των σπιτιών τους έχουν στερέψει.

Ο Σύνδεσμος ύδρευσης Καρδίτσας στις προφορικές διαμαρτυρίες κατοίκων, Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων και Αντιδημάρχων, απαντά ότι υπάρχει υπερκατανάλωση με αποτέλεσμα να μην επαρκεί το νερό. Η υπερκατανάλωση επιβαρύνει ασφαλώς το δίκτυο, οφείλουμε όμως να τονίσουμε ότι τα φετινά προβλήματα δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια. Υπερκατανάλωση δηλαδή υπήρχε και το προηγούμενο καλοκαίρι αλλά οι κάτοικοι δεν διψούσαν.

Ούτε ασφαλώς μπορούμε να δεχτούμε ότι η διακοπή υδροδότησης στις 10:30 το πρωί ή καθ΄όλη τη διάρκεια της βραδιάς που παρατηρήθηκε την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο στη Ματαράγκα και στο Ερμήτσι, οφείλονται σε υπερκατανάλωση.

Πιστεύουμε ότι το θέμα είναι αρκετά σοβαρό γι΄ αυτό πρέπει να συγκληθεί άμεσα του Δ.Σ. του Συνδέσμου, παρουσία των τεχνικών της υπηρεσίας, προκειμένου να αναζητηθούν οι κατάλληλες λύσεις αλλά και να δοθούν πληροφορίες για τα εξής:

1. Αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τα κυβικά που καταναλώνουν οι παραπάνω τοπικές κοινότητες καθώς και τα κυβικά που καταναλώνουν οι υπόλοιπες κοινότητες που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα λειψυδρίας.

2. Ενημέρωση για την ύπαρξη παράνομων παροχών καθώς και για τις βλάβες του δικτύου και σε ποιο βαθμό έχουν αποκατασταθεί.

Παρακαλούμε πολύ, να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε όλα αυτά τα προβλήματα να εξαλειφθούν».

Προηγούμενο άρθρο Με τον εκ Πορτής, Ομογενή Βουλευτή της Πολιτείας του New Hampshire, Θ. Ρoκκας συναντήθηκε ο Βουλευτής και Υφυπουργός Παιδείας,
Επόμενο άρθρο Β. Κρανιάς: Οικονομική κρίση και χρέος - ποιός πληρώνει το «λογαριασμό»;