Με τον εκ Πορτής, Ομογενή Βουλευτή της Πολιτείας του New Hampshire, Θ. Ρoκκας συναντήθηκε ο Βουλευτής και Υφυπουργός Παιδείας,


 

 «H συμβολή του Ελληνισμού της διασποράς είναι καθοριστική για την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της ελληνικής επιχείρησης»

 

«Όταν στις δύσκολες μέρες που διανύουμε επενδυτικά σχέδια παραμένουν στις καλένδες εξαιτίας του γραφειοκρατικού τέρατος έχουμε αποτύχει στο στόχο μας»

 

Δήλωση του κ. Σ. Ταλιαδούρου

 

Σε συνέχεια της 8ης Γενικής Συνέλευσης Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού που διοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, όπου συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό ο κ. Σ. Ταλιαδούρος ως μέλος της Επιτροπής, ο κ. Ταλιαδούρος συναντήθηκε εκ νέου στην Βατσουνιά, με τον Ομογενή Βουλευτή της Πολιτείας του New Hampshire, κ. Θ. Ροκκά, καταγόμενο από την Πορτή Καρδίτσας, προκειμένου σε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση να ανταλλάξουν ιδέες και απόψεις.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της 8ης Γενικής Συνέλευσης Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού που διοργανώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τις 13- 17 Ιουλίου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, με σκοπό την επιβεβαίωση εκ μέρους των συμμετεχόντων της κοινής επιθυμίας για συνένωση των δυνάμεων τους για επανεκκίνηση και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Σ. Ταλιαδούρος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με Ομογενείς Βουλευτές και τ. Υπουργούς από διάφορες χώρες, μεταξύ αυτών και τον κ. Θ. Ροκκά , Βουλευτή της πολιτείας του New Hampshire και να ανταλλάξει απόψεις για την τρέχουσα κρίση που διέρχεται η χώρα καθώς και τρόπους αντιμετώπισης της.

Η πρόσφατη σε οικείο κλίμα συνάντηση των δύο ανδρών που έγινε στη Βατσουνιά, την Παρασκευή, 22/7, έρχεται ως συνέχεια της πρώτης τους συνάντησης στην Αθήνα και φανερώνει την ταύτιση απόψεων, προκειμένου να επιτευχθεί ο κοινός στόχος, που δεν είναι άλλος από την ενίσχυση της θέσεως της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Μετά τη συνάντηση τους ο  κ. Ταλιαδούρος δήλωσε ότι:

 «Η πατρίδα έχει ανάγκη όλους τους Έλληνες, όπου αυτοί και αν βρίσκονται, όπου και αν αυτοί δραστηριοποιούνται. Σήμερα γνωρίζουμε ότι η κρίση που περνά η χώρα μας οφείλεται κυρίως στο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Όλοι ξέρουμε ότι η κρίση, δεν μπορεί να ξεπεραστεί αν δεν βοηθηθεί η ελληνική επιχείρηση, αν δεν ενισχυθούν τα επενδυτικά προγράμματα, αν δεν αναβαθμιστεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Γι’ αυτό η στήριξη της επιχείρησης σήμερα, προκειμένου αυτή όχι μόνο να επιβιώσει αλλά και να γίνει πιο ανταγωνιστική, οφείλει να είναι η κυρίαρχη συνιστώσα και η ύψιστη προτεραιότητα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Και εδώ ο ρόλος των απανταχού Ελλήνων είναι καθοριστικός. Όλοι οι Έλληνες σε όποια χώρα και να βρίσκεται ο τόπος της μόνιμης κατοικίας τους, μπορούν με τις γνώσεις, τις ιδέες, τις εμπειρίες και τις δραστηριότητες τους να συμβάλουν στην αλλαγή σελίδας για την ελληνική οικονομία. Να συμβάλουν στην έξοδο της οικονομίας από την ασφυξία, που την αδρανοποιεί. Να συμβάλουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας της ελληνικής επιχείρησης και τελικά να συμβάλουν στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας. Να γίνουν οι πρώτοι που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, προωθώντας επιχειρηματικές δραστηριότητες στη μητέρα πατρίδα, δίνοντας παράλληλα το παράδειγμα στον υπόλοιπο επιχειρηματικό κόσμο της αλλοδαπής για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Από την πλευρά μας βέβαια, ως πολιτεία πρέπει να διευκολύνουμε την υλοποίηση κάθε επενδυτικής πρότασης. Να διευκολύνουμε την επιχειρηματικότητα, απ’ όπου και αν προέρχεται, εξαλείφοντας όλα τα εμπόδια που προκαλεί η γραφειοκρατία και που μπλοκάρει το οποιασδήποτε έκτασης επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας. Όταν στις δύσκολες μέρες που διανύουμε επενδυτικά σχέδια παραμένουν στις καλένδες εξαιτίας του γραφειοκρατικού τέρατος έχουμε αποτύχει στο στόχο μας.

Η δική τους στήριξη είναι πολύ σημαντική. Αποτελεί στήριγμα σε ψυχολογικό και πρακτικό επίπεδο, όλων εμάς, ιδιαίτερα σήμερα που το ηθικό είναι πεσμένο, η αισιοδοξία φθίνει και τα προβλήματα αυξάνονται συνεχώς»

Προηγούμενο άρθρο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΤΣΟΣ: «ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ»
Επόμενο άρθρο Επιστολή του Μπ. Παπαδόπουλο στον Πρόεδρο Συνδέσμου Ύδρευσης Καρδίτσας