ΕΠΣ Καρδίτσας: Οι εκλογές του Νοεμβρίου, οι «πολιτιστικοί κομήτες» και ο «Πρόεδρος του σωλήνα» – Γράφει ο Απ. Ξυδιάς


Τον επόμενο μήνα θα πραγματοποιηθούν εκλογές στο Δευτεροβάθμιο Πολιτιστικό Όργανο του Νομού μας, την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων, για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης η οποία & θα υπηρετήσει το όργανο στην νέα θητεία.

Εκ των προτέρων, σημειώνω & επαναφέρω της προσοχής όλων, ότι η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων, ως & Δευτεροβάθμιο Όργανο, καταστατικά οφείλει & πρέπει να λειτουργεί σε πολλά & σημαντικά θέματα, διαφορετικά απ’ ότι ένα Πρωτοβάθμιο Όργανο, οφείλει & πρέπει να είναι το Όργανο το οποίο θα συντονίζει το πολιτισμικό γίγνεσθαι του Νομού μας,

Θα αναρωτηθεί κάποιος καλοπροαίρετα…. μα έτσι δεν γίνεται & έτσι δεν λειτουργεί.? Ερώτημα & συνάμα μεγάλος προβληματισμός που χρειάζεται όμως ανάλυσης & σκληρών αλλά δίκαιων απαντήσεων με αντίστοιχες καλοπροαίρετες ενστάσεις.

Δεν είμαι εγώ εκείνος που θα υποδείξει σε κάθε απεσταλμένο του κάθε Πρωτοβάθμιου πολιτιστικού Συλλόγου, τι & ποιον υποψήφιο θα επιλέξει στις προσεχείς εκλογές, έτσι ώστε να τον εκπροσωπήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην νέα θητεία.

Διατηρώ όμως & έχω χρόνια τώρα ως & οφείλω άλλωστε, άποψη για την εν γένει λειτουργία του Δευτεροβάθμιου Οργάνου, λειτουργία η οποία αν μη τι άλλο, είτε από εσωτερικούς ”παράγοντες” του Οργάνου, είτε & από εξωτερικούς..& εδώ είναι το περίεργο της υπόθεσης (!?)… το Όργανο να παρουσιάζει συνεχώς, σημαντική απόκλιση & μεγάλες ”παρενέργειες”, από τις καταστατικές του αρχές & αναφέρομαι καθαρά στην στήριξη & τον συντονισμό δράσης των Πρωτοβάθμιων Συλλόγων του Νομού μας.

Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων, πρέπει να επιτελέσει τον πραγματικό της πολιτιστικό ρόλο, να σταθεί δίπλα & όχι μπροστά από τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους, οφείλει να στηρίξει κάθε σημαντική πολιτιστική δράση του Νομού μας, ενός Νομού ο οποίος διακρίνεται για την σπουδαία, πλούσια & τεράστια παράδοση, πρωτοστατώντας μάλιστα ανά το Πανελλήνιο.

Είναι καιρός να πάψουν κάποιοι εξωτερικοί ”παράγοντες” να ευαγγελίζονται ”προέδρους του σωλήνα” στο Δευτεροβάθμιο Όργανο, για λόγους σκοπιμότητας & ικανοποίησης προσωπικών τους ”φιλοδοξιών”.

Αφού δεχτούμε τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες συγκεκριμένων μελλών του απερχόμενου Δ. Σ. του Οργάνου, οι οποίες όμως ήταν & παρέμειναν δυστυχώς ελάχιστες & μεμονωμένες,  θα πρέπει το εκλογικό σώμα σε τούτες τις εκλογές & μένοντας μακριά από ”τιτιβίσματα & καλέσματα” διαφόρων διαχρονικών ”εμπνευστών” του είδους των καθοδηγούμενων ”προέδρων του σωλήνα”, να το απασχολήσει η εκ βαθέων ανάλυση της κάθε νέας υποψηφιότητας, έτσι ώστε να μην παρατηρηθούν ξανά φαινόμενα τα οποία έχουν διαχρονικά ταλαιπωρήσει το όργανο & κατ’ επέκταση τα μέλη αυτού, δηλαδή όλους τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους & θα έλεγα επίσης &εδώ είναι η ουσία, με πολιτιστικό αποτέλεσμα εις βάρος της πνευματικής &πολιτιστικής ανάπτυξης του τόπου μας.

Πρέπει να απαλλαγεί το πολιτιστικό κίνημα του Νομού μας, από τις εκάστοτε προσωπικές επιδιώξεις προβολής του κάθε ”πολιτιστικού κομήτη” μέσω της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων..(σαφώς & υπάρχουν φωτεινές εξαιρέσεις !!!)… πρέπει επιτέλους το Δευτεροβάθμιο Όργανο & η νέα Διοίκηση να εισπράξουν από τα μέλη τους, την έντονη & μεγάλη επιθυμία τους, να λειτουργήσει το Όργανο από εδώ & στο εξής ως Δευτεροβάθμιο Όργανο ως & οφείλει & όχι ως ακόμη….. ένας Πρωτοβάθμιος Σύλλογος.

Αποστόλης Ξυδιάς

Πρόεδρος Ομίλου Καρδίτσας ΜΕΝΕΛΑΙΣ

 

Προηγούμενο άρθρο Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα για τη «λευκή νύχτα»
Επόμενο άρθρο «Όχι» της Καρδίτσας στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές – Προαιρετικά οι θεσμοθετημένες