Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα για τη «λευκή νύχτα»


Σύσκεψη με στόχο την διοργάνωση της «λευκής νύχτας» πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων της Περ. Ενότητας Καρδίτσας, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Τσιάκου και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Στη σύσκεψη αποφασίσθηκε να στηριχθεί από τους αυτοδιοικητικούς, επαγγελματικούς και πολιτιστικούς φορείς της περιοχής, η απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου να παραμείνουν ανοικτά τα καταστήματα της Καρδίτσας, κατά τις νυκτερινές ώρες, σε ημερομηνία που θα ορισθεί προσεχώς, ώστε να μπορούν οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Στη σύσκεψη ο αντιπεριφερειάρχης κ. Τσιάκος, επισήμανε ότι πρόκειται για αξιόλογη πρωτοβουλία από την πλευρά της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου. Ταυτόχρονα όμως υπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία δεν θα πρέπει να περιορισθεί μόνο στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, αλλά να εξελιχτεί σε ένα εμπορικό, πολιτιστικό και τουριστικό γεγονός. Έτσι οι προτάσεις που ακούσθηκαν, και στις οποίες κατέληξαν ομόφωνα οι συμμετέχοντες, ήταν κατά τη διάρκεια της βραδιάς σε όλο το μήκος και πλάτος του εμπορικού κέντρου, να εξελίσσονται διάφορα δρώμενα, που θα δίνουν ξεχωριστό τόνο στην όλη προσπάθεια. Έτσι στο πρόγραμμα θα περιλαμβάνονται χορευτικά σχήματα, μουσικά σχήματα, συμμετοχή της μπάντας του δήμου, μικρά θεατρικά δρώμενα κ.α.

Παράλληλα οι επαγγελματίες της εστίασης και αναψυχής, θα φροντίσουν να παρέχουν για εκείνη τη βραδιά, γενναίες εκπτώσεις στους πελάτες τους, ενώ σημαντικές εκπτώσεις, θα προσφέρουν και τα εμπορικά καταστήματα.

Στόχος της όλης προσπάθειας είναι να επωφεληθούν οικονομικά οι καταναλωτές και να διασκεδάσουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Ταυτόχρονα μέσα από την αύξηση της κατανάλωσης, οι έμποροι και οι επαγγελματίες, θα αυξήσουν το τζίρο τους.

Να σημειωθεί πως υπήρξε ειδική αναφορά για τους εργαζομένους των επιχειρήσεων που θα απασχοληθούν υπερωριακά. Όλοι οι μετέχοντες συμφώνησαν ότι θα πρέπει να διασφαλισθούν πλήρως οι υπερωριακές αμοιβές τους, με βάση την κείμενη εργατική νομοθεσία. Τέλος σε ότι αφορά την ημερομηνία, το πιθανότερο είναι ότι θα συμπέσει με το συμπόσιο που πραγματοποιεί στην περιοχή μας η μαθηματική εταιρεία, κατά τη διάρκεια του οποίου πάνω από 1000 άτομα, θα επισκεφτούν την Καρδίτσα. Η οριστικοποίηση πάντως της ημερομηνίας, θα γίνει σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί εντός των ημερών.

Στην σύσκεψη μετείχαν: Η Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Αγραφιώτου, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Καρδίτσας κ. Κανούτα, ο εκπρόσωπος του ΕΒΕΚ κ. Κατσίκης, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου κ. Αντωνίου, το μέλος της διοίκησης της ομοσπονδίας εμπόρων Θεσσαλίας κ Νιάκα, ο πρόεδρος των καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής κ. Παππάς, η πρόεδρος της ΕΠΣ κ. Σταθοπούλου.

Προηγούμενο άρθρο Ποδηλατοδρομία για τον πόνο της ψυχής
Επόμενο άρθρο ΕΠΣ Καρδίτσας: Οι εκλογές του Νοεμβρίου, οι «πολιτιστικοί κομήτες» και ο «Πρόεδρος του σωλήνα» - Γράφει ο Απ. Ξυδιάς