Ειδήσεις

Εργασίες αποκατάστασης της σήμανσης και της ασφάλειας του οδικού δικτύου


Με στόχο την αύξηση της οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του Ν. Καρδίτσας εκτελείται εργολαβία για την βελτίωση της κατακόρυφης σήμανσης καθώς και για την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στο Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού. Οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και σε διάφορα σημεία όπου υπάρχει τοποθέτηση στηθαίων και σημάτων βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος συνοδευόμενος από τον Δ/ντη Τεχνικών Έργων κ. Δ. Κουτρομάνο. Όπως διαπίστωσε οι εργασίες προχωρούν κανονικά και με βάση το χρονοδιάγραμμα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης σχετικά με την εργολαβία δήλωσε: «Έχουν ξεκινήσει εδώ και κάποιο διάστημα οι εργασίες κατακόρυφης σήμανσης και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας. Πρόκειται για μια εργολαβία πολύ σημαντική για την βελτίωση ασφάλειας των οδηγών που κινούνται στο οδικό δίκτυο της περιοχής μας η οποία συνδυάζεται και με μια σειρά άλλων έργων που αφορούν στη βελτίωση των δρόμων. Είναι γνωστό ότι η χώρα μας δυστυχώς κατέχει θλιβερή πρωτιά στον τομέα της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων. Εμείς από την πλευρά μας με τέτοιες εργολαβίες επιχειρούμε να αυξήσουμε το δείκτη ασφάλειας και να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στο να αλλάξει αυτή η αρνητική εικόνα που υπάρχει για τους ελληνικούς δρόμους».

 

 

Αντικείμενο εργολαβίας

 

Το αντικείμενο της εργολαβίας αφορά εργασίες  κατακόρυφης σήμανσης και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας  στο εθνικό-επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε Καρδίτσας.

Προβλέπει την τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης όλων των τύπων, ρυθμιστικές, αναγγελίας κινδύνου, πληροφοριακές τοποθετημένες σε ένα ή δύο στύλους σιδερένιους ή τσιμεντένιους (όπου υπάρχουν και είναι σε καλή κατάσταση), ύψους 2,50 μέχρι 3,30 ή και μεγαλύτερους.

Όπου γίνεται  αντικατάσταση φθαρμένης πινακίδας ή και στύλου, θα γίνεται  αφαίρεση-αποσύνδεση της  φθαρμένης πινακίδας και καθαίρεση του στύλου ή των στύλων, αν απαιτείται, μεταφορά και την παράδοση στην αποθήκη της υπηρεσίας.

Τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας σε διάφορες θέσεις και αντικατάσταση των κατεστραμμένων (χτυπημένων) όπου αυτά υπάρχουν στο οδικό δίκτυο.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κ. Τσιάρας: Ανάχωμα στη γιγάντωση των άκρων η απρόσκοπτη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών
Επόμενο άρθρο Ένα Κύπελλο για αθλητή του ΣΟΑΚ Φωκιανού