Ειδήσεις

Εργασίες για το αιολικό πάρκο στη θέση Αέρας – Αφεντικό


Ξεκίνησαν, όπως έχουμε πληροφορηθεί, εκ νέου εργασίες για την κατασκευή του υποσταθμού στη θέση «Διάσελο Προφήτης Ηλίας Οξυάς», που αφορά το αιολικό πάρκο στη θέση «Αέρας – Αφεντικό» των Δήμων Μουζακίου και Αργιθέας (γνωστό και ως «αιολικό Τυμπάνου ή Δρακότρυπας»).

Μέλη, ωστόσο,  του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων και η περιβαλλοντική Κίνηση «Εξόρμηση για την Προστασία του Χωριού της Οξυάς» προέβησαν  σε σχετικές καταγγελίες προς κάθε αρμόδια Αρχή (Δασαρχείο Μουζακίου, Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου, αρμόδιες περιβαλλοντικές αρχές καθώς και στην εισαγγελία Καρδίτσας),  ισχυριζόμενοι ότι οι συγκεκριμένες εργασίες δεν καλύπτονται από τις σε ισχύ άδειες, που φέρει το προαναφερόμενο έργο,  ζητώντας για το λόγο αυτό την άμεση διακοπή τους.

Υπόψη ότι για το ίδιο έργο εκκρεμεί η εκδίκαση αίτησης ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά της ανανεωμένης/τροποποιημένης απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων αυτού, που στην ουσία το καθιστά νέο έργο σε σχέση μ’ αυτό που αρχικά σχεδιάστηκε και αδειοδοτήθηκε, αφού το διαφοροποιεί πλήρως απ’ αυτό. Την αίτηση ακύρωσης κατέθεσαν πολίτες και φορείς του νομού Καρδίτσας, που είναι μέλη του Δικτύου Αγράφων, και η περιβαλλοντική Κίνηση «Εξόρμηση για την Προστασία του χωριού της Οξυάς».

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των καταγγελιών μας παρακολουθούμε, κατά το μέτρο του δυνατού,  τις εξελίξεις και δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να προβούμε άμεσα, εφόσον, απαιτηθεί, και σε κάθε άλλη κατά νόμο δυνατή ενέργεια προς αποτροπή της άδικης και ανώφελης, όπως και πολλές άλλες φορές έχουμε δημόσια διακηρύξει,  καταστροφής του φυσικού αποθέματος της περιοχής μας και των οικονομικών, κοινωνικών, κ.λ.π. συνεπειών που αυτή θα επιφέρει για τον τόπο μας και τις επόμενες γενιές.

 

Του Δικτύου Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων

Προηγούμενο άρθρο Κυβέρνηση και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αφήνουν τους φοιτητές της ιατρικής απροστάτευτους
Επόμενο άρθρο Α. Γεωργιάδης σε Γ. Κωτσό: Προσβάσιμα τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία για όλες τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον covid 19