Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ έστειλαν το δικό τους μήνυμα


Το δικό τους ηχηρό μήνυμα έστειλαν το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ την ημέρα της απεργίας (Πέμπτη).

Η απεργιακή τους συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης και κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Γιώργος Καπράνας ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής :

«Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, για μια ακόμη φορά, έπειτα από 6 χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, έπειτα από 6 χρόνια συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, καλούμαστε να πληρώσουμε τα νέα βάρβαρα σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα του 3ου μνημονίου δημοσιονομικής προσαρμογής που ισοπεδώνουν και καταργούν ό,τι έχει απομείνει όρθιο.

Τα αποτελέσματα της νεοφιλελεύθερης αυτής πολιτικής είναι τραγικά για την κοινωνία και την οικονομία.

Φτώχεια, εξαθλίωση, εφιαλτικά νούμερα ανεργίας, λιτότητα, φοροεπιδρομές, χαράτσια, εργαζόμενοι λάστιχο χωρίς εργασιακά δικαιώματα, μετανάστευση των νέων, αύξηση των αυτοκτονιών , διάλυση των κοινωνικών αγαθών και του κράτους Πρόνοιας, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, αποδιοργάνωσης κάθε παραγωγικού ιστού.

Απέναντι σ” αυτές τις νέες αντικοινωνικές πολιτικές δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς, δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια περιμένοντας το μοιραίο.

Έχουμε χρέος απέναντι στις οικογένειες μας, απέναντι στα παιδιά μας που μεταναστεύουν σ’ άλλες χώρες, έχουμε χρέος απέναντι στους απόμαχους της εργασίας, να αντιδράσουμε δυναμικά να δώσουμε άλλη μια μάχη, την μάχη των μαχών και να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί

Απαιτούμε:

– Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των αντεργατικών δικαιωμάτων.

– Επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών συμβάσεων εργασίας. 751 κατώτερος μισθός.

– 8ωρο, πενθήμερο, σταθερή εργασία για όλους.

– Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.

– Καμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.

– Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

– Καμία παρέμβαση στο συνδικαλιστικό νόμο 1264/82 και στις απεργίες.

– Επανασύσταση των φορέων Εργατικής Εστίας και κατοικίας.

– Να σταματήσει η δραματική υποβάθμιση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

– Διατήρηση του Δημόσιου Χαρακτήρα των Οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. ΟΧΙ στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

– Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι φορομπηχτικές πολιτικές, τα χαράτσια, το πετσόκομμα περαιτέρω των μισθών και συντάξεων.

– Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάρη της φορολογικής επιδρομής.

– Προστασία της Κυριακής Αργίας, πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας που είναι μια μεγάλη πληγή για τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

– Όλοι μαζί μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα και να ανατρέψουμε τα προηγούμενα».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μαζική συμμετοχή στην απεργία και την συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
Επόμενο άρθρο Συνάντηση Ενώσεων Πολιτιστικών Συλλόγων στη Θεσσαλονίκη