Ερώτηση Ρόβλια για παράταση της προθεσμίας των εισφορών για τον ΟΓΑ


Με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και προς την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας ο Βουλευτής του Νομού μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας φέρνει στη Βουλή το θέμα της ανάγκης παράτασης στην πληρωμή των εισφορών υπέρ ΟΓΑ από τους αγρότες.

Ως γνωστόν, η προθεσμία καταβολής των εισφορών για τον ΟΓΑ λήγει σε λίγες μέρες και μέχρι στιγμής οι αγρότες δεν έχουν εισπράξει ούτε την αξία των προϊόντων τους, ούτε την ενιαία ενίσχυση.

«Είναι απαραίτητο να δοθεί παράταση. Δεν είναι λογικό να ζητείται από τους αγρότες να πληρώνουν άμεσα τις εισφορές στον ΟΓΑ, ενώ ταυτόχρονα καθυστερούν οι πληρωμές προς αυτούς», δήλωσε ο κ. Ρόβλιας.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

1. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

2. ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Θέμα: Ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών υπέρ ΟΓΑ

Κύριοι Υπουργοί,

Σε μία εποχή δύσκολη για τους αγρότες της χώρας μας και ενώ καθυστερούν οι πληρωμές και οι αποζημιώσεις προς αυτούς, οι ίδιοι καλούνται να εκπληρώνουν άμεσα τις υποχρεώσεις τους για καταβολές των εισφορών τους.

Έτσι, ενώ ακόμη δεν έχουν αποζημιωθεί από την Ενιαία ενίσχυση και δεν έχουν ακόμη πληρωθεί για τις πωλήσεις των προϊόντων τους, καλούνται να πληρώσουν τις εισφορές ΟΓΑ, με προθεσμία λήξης σε λίγες μέρες.

Επειδή είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης να ενδιαφερθεί για την ανυπαίτια αδυναμία των αγροτών να καταβάλουν τις εισφορές στον ΟΓΑ

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Εάν θα μεριμνήσουν να δοθεί παράταση στην προθεσμία καταβολής των αγροτικών εισφορών υπέρ ΟΓΑ.»

Προηγούμενο άρθρο Στα μονοπάτια των Αθαμάνων
Επόμενο άρθρο Παράταση καταβολής 1ης δόσης ασφαλιστικών εισφορών αγροτών προς ΟΓΑ