Ερώτηση Σαλαγιάννη για τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όλων όσων άσκησαν κυβερνητική εξουσία


 Στη Βουλή φέρνει το θέμα του ελέγχου της περιουσιακής κατάστασης όλων όσων άσκησαν κυβερνητική εξουσία τις τελευταίες δεκαετίες ο βουλευτής Νίκος Σαλαγιάννης.

 Στην ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών ο κ. Σαλαγιάννης αναφέρει:

          Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, ο εξονυχιστικός έλεγχος της περιουσιακής κατάστασης όλων όσων άσκησαν κυβερνητική εξουσία τις τελευταίες δεκαετίες, μηδενός εξαιρουμένου, αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση, προκειμένου η πολιτική τάξη να ανακτήσει στοιχειωδώς την “έξωθεν καλή μαρτυρία„ που είναι αναγκαία σε μια τόσο δύσκολη και επικίνδυνη για τη χώρα περίοδο.

Η αίσθηση τις ατιμωρησίας, η πεποίθηση ότι κανένας δε λογοδοτεί για τον τρόπο που χειρίζεται τις δημόσιες υποθέσεις και ότι η ενασχόληση μ’ αυτές οδηγεί σε εύκολο πλουτισμό, η καταλυτική εντύπωση ότι το πολιτικό σύστημα αλληλοκαλύπτεται  στα φαινόμενα διαπλοκής και διαφθοράς και ότι τίποτα τελικά δε “βγαίνει στη φόρα”,-όλα αυτά αποτελούν άκρως επικίνδυνη κατάσταση. Σε μια περίοδο, μάλιστα, που η κοινωνία κυριολεκτικά συμπιέζεται, είναι αιχμάλωτη  της ανασφάλειας και του φόβου και ένα τμήμα της, το πιο αδύνατο, κυριολεκτικά ματώνει.

Είναι μέγα λάθος να αφήνουμε να κατασταλάξει η πεποίθηση ότι η διαφθορά ξεκινάει απ’ την “κορυφή„ και ότι “όλοι ίδιοι είναι” και γι’ αυτό “τίποτα δε γίνεται…„.Γιατί δεν είναι έτσι! Τα πρόσωπα έχουν ταυτότητα, έχουν ξεχωριστή ιστορία και διαδρομή. Οι θλιβερές περιπτώσεις πρέπει, επιτέλους, να αποκτήσουν ονοματεπώνυμο!        Προσωπικά, έχω θέσει το θέμα πολλές φορές, απ’ το βήμα της Βουλής. Δυο φορές επίσης στον Πρωθυπουργό, στις συνεδριάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και ο οποίος συμφώνησε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση.

Παρόλο που απ’ τον Ιανουάριο υπάρχουν οι σχετικές κυβερνητικές εξαγγελίες, πέρασαν δεκαοχτώ μήνες από τότε που αναλάβαμε κυβέρνηση και στην πράξη δεν έχει γίνει τίποτα.

Ερωτάται, λοιπόν, ο κ. Υπουργός:

Πότε, πώς και με ποιο χρονοδιάγραμμα σκοπεύει η κυβέρνηση να προχωρήσει στον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όλων όσων άσκησαν κυβερνητική εξουσία τις τελευταίες δεκαετίες,  των ιδίων και των μελών των οικογενειών τους;

Προηγούμενο άρθρο Πρόταση για εκταμίευση 140 εκ. μ3 από τη λίμνη Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Π.Α.Μ.Ε: Καμιά αύξηση στα δημοτικά τέλη του δήμου Καρδίτσας