Ειδήσεις

Ευρεία σύσκεψη στο Δήμο Σοφάδων για την αστυνόμευση και το Κέντρο Υγείας


Σύσκεψη για θέματα αστυνόμευσης της περιοχής του Δήμου Σοφάδων αλλά και την διασφάλιση της απρόσκοπτης προσφοράς πρωτοβάθμιας φροντίδας  του ΚΥ Σοφάδων, πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής την Παρασκευή 16/11/2018 στις 10.00 το πρωί.

Στην σύσκεψη αναμένονται να παρευρεθούν ο Αστυνομικός Διευθυντής της ΑΔ Καρδίτσας κ. Γιώργος Κατέρης, ο Διοικητής του ΑΤ Σοφάδων κ. Ιωάννης Τσαχτάνης, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστωρας Αντωνίου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Αριστοτέλης Σπάνιας και μέλη του ΔΣ, ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σοφάδων κ. Ευριπίδης Χατζής, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Καρδίτσας κ. Κώστας Αθανασίου, ο διαμεσολαβητής του παραρτήματος Ρομά κ. Κ. Καλλιώρας και υπηρεσιακοί παράγοντες του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Σοφάδων.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος τονίζει:

«To τελευταίο κρούσμα βίας που σημειώθηκε στο Κέντρο Υγείας Σοφάδων, επιβεβαιώνει δυστυχώς την ανησυχία μας για την αύξηση της παραβατικότητας και επαναφέρει επιτακτικά το ζήτημα της ελλιπούς  αστυνόμευσης στην περιοχή μας.

Ο Δήμος Σοφάδων με συνεχείς επαφές τόσο με την ΑΔ Καρδίτσας όσο και με την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία του για την υποστελέχωση του Α.Τ Σοφάδων και την αδιαμφισβήτητη ανάγκη για την ενίσχυσή του.

Το προσωπικό του Α. Τ Σοφάδων παρά τη φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλει είναι αδύνατο να αντεπεξέλθει με ελάχιστο προσωπικό και μέσα, στις τόσες πολλές υποχρεώσεις του σχετικά με την ασφάλεια των συνδημοτών μας, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαιτερότητες την περιοχής.

Ο Δήμος Σοφάδων ζητά την άμεση ενίσχυση του ΑΤ Σοφάδων με προσωπικό και οχήματα αλλά και την ενίσχυση της αστυνόμευσης με περιπολίες σε 24ωρη βάση με έμφαση στην πρόληψη και αποτροπή της εγκληματικότητας.

Επίσης την συχνή διάθεση ειδικών μονάδων της ΑΔ Καρδίτσας  για την εντατικοποίηση της αστυνομικής παρουσίας στις περιοχές που εντοπίζονται πολλαπλά κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς.

Ο Δήμος Σοφάδων έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή την αμοιβαία διάθεση για συνεργασία και στήριξη των δράσεων της Αστυνομίας που αφορούν την πόλη των Σοφάδων αλλά και την περιοχή μας γενικότερα, ώστε  να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Παράλληλα στηρίζουμε στην πράξη κάθε δομή του Δήμου που προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους συνανθρώπους μας.

Στο πλαίσιο αυτό με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη την Παρασκευή 16/11 παρουσία των Αστυνομικών Αρχών του τόπου αλλά και του ιατρικού κλάδου, προκειμένου να συναποφασίσουμε εκείνες τις δράσεις που θα αποτρέψουν μελλοντικά θλιβερά περιστατικά όπως αυτό που συνέβη το βράδυ της Δευτέρας 12/11 στο ΚΥ Σοφάδων και θα επιτρέψουν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να προσφέρει απρόσκοπτα τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην τοπική κοινωνία.

Οφείλουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια, όχι μόνο για να διαφυλάξουμε τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας, αλλά παράλληλα να δώσουμε και έμφαση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και στο ανθρώπινο κεφάλαιο.

Είμαστε εδώ για να αναδείξουμε τα προβλήματα αλλά και να στηρίξουμε όλες εκείνες τις πολιτικές που επενδύουν στην υγεία και στην πρωτοβάθμια φροντίδα.»

 

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Νέα έργα 150 εκ. ευρώ αλλάζουν την Καρδίτσα