Πρωτοσέλιδο

Νέα έργα 150 εκ. ευρώ αλλάζουν την Καρδίτσα


Mια σειρά από νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 150 εκατομμυρίων ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, που είτε βρίσκονται σε εξέλιξη είτε έχουν δημοπρατηθεί και εισέρχονται σε φάση υλοποίησης, ανακοίνωσε, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Ο κ. Αγοραστός βρέθηκε το πρωί στην Καρδίτσα και επισκέφθηκε, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο, τα υπό εξέλιξη έργα του νέου Διοικητηρίου και του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου.

Λίγο αργότερα, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στην Π.Ε. Καρδίτσας, συνοδευόμενοι από τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Μάττα και τον Δ/ντη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρη Κουτρουμάνο, συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της οποίας αναφέρθηκαν τόσο στην πορεία των δύο παραπάνω έργων όσο και σε μια σειρά από άλλα τα οποία αφορούν την περιοχή μας.

Πιο αναλυτικά, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ενημέρωσε για τα παρακάτω:

 

Διοικητήριο

Για το έργο του νέου Διοικητηρίου, τόνισε πως πρόκειται για ένα έργο ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο, μετά από πολλές περιπέτειες και αφού χρειάστηκε να αλλάξουν δύο εργοληπτικές εταιρείες, έχει επανεκκινηθεί και προχωράει η διαδικασία της κατασκευής.

Ο δε χρόνος ολοκλήρωσής του θα εξαρτηθεί, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός, από την ταχύτητα της κατασκευάστριας εταιρείας.

Όσον αφορά δε στα αιτήματα διαφόρων φορέων και Συλλόγων να στεγαστούν επίσης στο νέο Διοικητήριο, ο κ. Αγοραστός απάντησε πως υπάρχει θετική διάθεση αλλά πρωτίστως θα πρέπει να στεγαστούν όλες οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας και στη συνέχεια θα εξεταστούν τα όποια αιτήματα.

 

Κλειστό Γυμναστήριο

Το νέο Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας έχει χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας με το ποσό των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ.

«Το Κλειστό Γυμναστήριο της Καρδίτσας είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα έργα. Πρέπει να προχωρήσει ώστε να αποδοθεί στους Καρδιτσιώτες κατά το συντομότερο δυνατό».

Και σε αυτή την περίπτωση, ο χρόνος αποπεράτωσης θα εξαρτηθεί από την ταχύτητα της κατασκευάστριας εταιρείας.

 

Άλλα σημαντικά έργα σε εξέλιξη

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφέρθηκε ακόμη στα εξής έργα:

Στο έργο Δέλτα-Παλαμάς που είναι προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ και θα υπογραφεί σύντομα το συμφωνητικό.

Στον οδικό άξονα Μουζάκι-Λίμνη Πλαστήρα όπου σύντομα αναμένεται να δημοπρατηθεί το πρώτο τμήμα του οδικού άξονα. Εδώ συμπλήρωσε ότι είναι πολύ θετικό να χρηματοδοτεί το Υπουργείο Υποδομών το συγκεκριμένο έργο.

Οι παιδικές κατασκηνώσεις στο Νεοχώρι επίσης προχωρούν. Πρόκειται για ένα έργο ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για το οποίο υπάρχει στενή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Το Κέντρο Πρόνοιας έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Θα λειτουργήσει στο κτίριο όπου βρίσκεται το Σπίτι Αγάπης πόλης Καρδίτσας. «Το αναβαθμίζουμε και είμαστε κοντά στις ευάλωτες ομάδες» υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός.

Το νέο προπονητήριο της Αναγέννησης επίσης προχωράει ικανοποιητικά.

Ο περιφερειακός δρόμος μέσα στην Καρδίτσα, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού, επίσης προχωράει και υπάρχει συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας. Στην προκειμένη περίπτωση, βέβαια, υπάρχουν κάποια ζητήματα με την πρώην ΑΤΕ όπως και με τον ΟΣΕ καθώς απαιτούνται κάποιες άδειες οι οποίες αναμένονται.

Το έργο Δέλτα Καρδίτσας επίσης προχωράει. Είναι προϋπολογισμού 31 εκατομμυρίων ευρώ συν άλλα 8 εκατομμύρια ευρώ που θα στοιχήσουν οι απαλλοτριώσεις.

«Έχουμε ωριμάσει τις μελέτες και έχουμε εκτιμήσει και τις απαλλοτριώσεις. Είναι έργο που θα αλλάξει την εικόνα της εισόδου της πόλης της Καρδίτσας» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης.

Σε φάση υλοποίησης βρίσκεται και το έργο της Ηλεκτροκίνησης Παλαιοφάρσαλα-Καλαμπάκα ύψους 57 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύντομα ολοκληρώνεται το έργο της Ύδρευσης της Ανατολικής πλευράς της Καρδίτσας μέσα από το οποίο διασφαλίζεται καλύτερο και ποιοτικότερο νερό για τους κατοίκους από το Σμόκοβο μέχρι τον Παλαμά.

 

Κ. Αγοραστός: Κάνουμε έργα ουσίας

Σε γενικότερες δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός σημείωσε τα παρακάτω: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας υλοποιεί 470 έργα ουσίας ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ.  Είναι έργα που φέρνουν χρήμα στην περιοχή και δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Και όλα αυτά κάτω από μια μεγάλη πίεση πολυνομίας και γραφειοκρατίας που δημιουργεί προβλήματα στο χρόνο αποπεράτωσης των έργων.

Μέσα σε μια μεγάλη κρίση, κάνουμε μικρά και μεγάλα έργα ουσίας»

 

Β. Τσιάκος: Είμαστε μια Περιφέρεια πρότυπο

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος δήλωσε τα ακόλουθα:

«Με τον Περιφερειάρχη μας επισκεφθήκαμε το Διοικητήριο και το νέο Κλειστό Γυμναστήριο.

Το Διοικητήριο είναι ένα κτίριο με ενεργειακή αναβάθμιση Β ΄ και με την ολοκλήρωσή του η Καρδίτσα θα αποκτήσει ένα έργο που πραγματικά της αξίζει.

Το Κλειστό Γυμναστήριο θα αναβαθμίσει αθλητικά την Καρδίτσα και θα μπορούμε να φιλοξενούμε μεγάλε αθλητικές διοργανώσεις.

Ο Κώστας Αγοραστός από την αρχή είχε δεσμευτεί για ισόρροπη ανάπτυξη στη Θεσσαλία και αυτό το αποδεικνύουμε με έργα υποδομής.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι μια Περιφέρεια πρότυπο και αυτό μας το λένε όπου κι αν πάμε, σε συνέδρια και αλλού.

Πιστεύω ότι αυτό θα εκτιμηθεί ξανά από τον κόσμο»

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ευρεία σύσκεψη στο Δήμο Σοφάδων για την αστυνόμευση και το Κέντρο Υγείας
Επόμενο άρθρο 5ο Συμπόσιο στο Αγρόκτημα Βασιλάκου