Ειδήσεις

Ευχές θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καραγιάννη για το Πάσχα


Φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό- πρωτόγνωρο θα έλεγα- για όλους μας. Δε θα προσευχηθούμε στην Εκκλησία. Μπορούμε όμως να προσευχηθούμε από το σπίτι μας. Δε μετράει το που αλλά η καθαρότητα της ψυχής.

Δε θα ανταλλάξουμε ευχές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα από κοντά. Δε θα ψήσουμε παραδοσιακά όπως άλλοτε. Το ξέρω είναι δύσκολο. Όλους μας πονάει.

Η ουσία όμως δεν αλλάζει. Το ελπιδοφόρο μήνυμα  της Ανάστασης του Κυρίου θα φτάσει στα σπίτια μας και θα λαμπρύνει τις καρδιές μας.

Ένα μήνυμα  αγάπης , αλληλεγγύης,  ελπίδας, ανιδιοτελούς προσφοράς προς τον συνάνθρωπο .

Σήμερα  έχουμε όλοι μας ανάγκη από την αλήθεια και μόνο από αυτήν. Χρειαζόμαστε και αναζητούμε αληθινές λύσεις στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε. Δεν έχουμε άλλη λύση, ούτε διέξοδο από τα αδιέξοδα των ημερών μας.

Να σηκωθούμε,  να γελάσουμε, να ανταλλάξουμε τη λύπη με τη χαρά, την απελπισία με την ελπίδα, το θάνατο με τη ζωή.
Αυτό είναι που χρειαζόμαστε όλοι μας σήμερα.

Αυτό είναι το Πάσχα, η Λαμπρή μας. Αυτό χρειάζεται και ο τόπος μας και όλος ο κόσμος,  στις πόλεις και στα χωριά. Να μη μείνουμε στην κατήφεια των τελευταίων ειδικά ημερών , των απειλών του θανάτου, αλλά να προχωρήσουμε  στην αναστημένη , τη λαμπριάτικη, την αιώνια ζωή.

«Θανάτου εορτάζομεν νέκρωσιν, Άδου την καθαίρεσιν, άλλης βιοτής της αιωνίου απαρχήν. Και σκιρτώντες υμνούμεν τον αίτιον» .

Το ανέσπερο φως της Αναστάσεως ας λάμψει στις καρδιές όλων μας.

Καλή Ανάσταση  και Καλό Πάσχα με ατομική και οικογενειακή  υγεία και ευτυχία.

 

Νίκος  Γ. Καραγιάννης

Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Κοινωνικής Πρόνοιας & Εξυπηρέτησης του Πολίτη

Προηγούμενο άρθρο Πασχαλινές ευχές του βουλευτή Ν.Δ. Γιώργου Κωτσού
Επόμενο άρθρο Ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας εύχεται για το Πάσχα