Ειδήσεις

Ευχές Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων προς τους επιτυχόντες


Αγαπητά μου παιδιά ·

Η Ανακοίνωση των τελικών Αποτελεσμάτων των εξετάσεων για την εισαγωγή σας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικα και Τεχνολογικα Ιδρύματα της χώρας μας  σηματοδοτει για όλους σας μία καινούρια αρχή, ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή σας. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα νέο κύκλο ζωής, ο οποίος βασίζεται στον προηγούμενο, και ο οποίος κλείνει μέσα του όλες τις ελπίδες σας, τις προσδοκίες, τα πιο αισιόδοξα και φιλόδοξα οράματά σας, για το πιο λαμπρό μέλλον που πρόκειται να έρθει.

Στην πορεία αυτή, περιδιαβαίνοντας το ξεχωριστό, απέραντο -το γεμάτο ευχάριστες εκπλήξεις και συγκινήσεις- μονοπάτι της γνώσης, μη λησμονήσετε την Πηγή της Σοφίας, της Γνώσης και της μόνης αλήθειας, που είναι ο Ιησούς Χριστός. Ας φωτίζει, λοιπόν, το ανέσπερο φώς Του όχι μόνο το μονοπάτι της γνώσης, αλλά και το δύσβατο μονοπάτι της ζωής σας. Ας φωτίζει «τα ὅμματα της διανοίας» σας, έτσι ώστε να κάνετε την πιο κατάλληλη επιλογή για σας. Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου εκφράζω προς εσάς, τους γονείς και τους καθηγητές σας, ολόθερμα συγχαρητήρια. Δεχθείτε και τη δική μου χαρά προστιθέμενη στη δική σας χαρά, για ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στη ζωή σας. Το συναίσθημα αυτό της χαράς ενισχύεται και από το συναίσθημα της Υγιούς υπερηφάνειας, αφού το ποσοστό επιτυχίας των εξεταζομένων μαθητών της επαρχίας μας ήταν πολύ υψηλό.

Ωστόσο, όσοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία τη δοκιμασία αυτή και, ίσως, νιώθουν πικρία και απογοήτευση, επειδη δεν δικαιώθηκαν οι κόποι τους, ωφείλουν να φανούν πιο δυνατοί. Να το θεωρήσουν ως αφορμή για μία νέα προσπάθεια. Ας έχουν υπομονή, επιμονή, αγάπη, θάρρος, πίστη στο Θεό, και να είναι σίγουροι οτι θα επιτύχουν! Άλλωστε, σε καμία περίπτωση δεν εξαρταται η ευτυχία στη ζωή μόνο από την επιτυχία στις εξετάσεις. Ευτυχής, επιτυχημένος και ολοκληρωμένος είναι ο άνθρωπος εκείνος που έχει καλλιέργεια ψυχής. Να έχετε, πάντα, κατά νου τα λόγια ενός σοφού: «Επιτυχία στη ζωή δεν είναι όσα μπορείς να κερδίσεις, αλλά όσα περισσότερα μπορείς να προσφέρεις!».

Θα ήταν μεγάλη μου χαρά και τιμή να συναντηθούμε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως πριν αναχωρήσετε για τις εγγραφές σας και την ανεύρεση διαμονής στον τόπο των Σχολών σας. Γι’ αυτό σας παρακαλώ να προσέλθετε στην Ιερά Μητρόπολη (Ιεζεκιήλ 30, Καρδίτσα) την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι.

Με τις θερμότερες ευχές μας, όπως ο Δωρεοδότης Κύριος υμών Ιησούς Χριστός χαρίζει απαύστως και πλουσιοπαρόχως τις ευλογίες Του σε όλους σας, διατελών

 

Με πατρική Αγάπη

† Ο Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων

Τ Ι Μ Ο Θ Ε Ο Σ

Προηγούμενο άρθρο Συγχαρητήριο μήνυμα του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας στους επιτυχόντες
Επόμενο άρθρο Στην Αθήνα το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας