Ειδήσεις

Ευχές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


Με την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία, ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Νομού μας υγεία, δύναμη, δημιουργική και γόνιμη σχολική χρονιά  και μια ουσιαστική  διαδρομή στον χώρο της Γνώσης. Η νέα γενιά αποτελούσε ανέκαθεν τη μεγάλη δύναμη και ελπίδα για τη χώρα. Η  επιδίωξη   υψηλών   στόχων, ο αυθορμητισμός των νέων, αλλά κυρίως ο καθαρός νους και η κριτική σκέψη τους αποτελούν  τα στοιχεία που έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη τώρα όσο ποτέ άλλοτε.

Παιδεία δεν σημαίνει μόνο συσσώρευση γνώσεων και δεξιοτήτων. Αποκτά νόημα μόνο όταν έχει ουσιαστική συμβολή στη διάπλαση του ήθους και στη διαμόρφωση ανθρώπων με ελεύθερη σκέψη και δημοκρατική συνείδηση.  Σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε  προκειμένου να βελτιώσουμε την ποιότητα λειτουργίας των σχολείων  μας και να  συμβάλλουμε από κοινού στην αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Όραμά μας αποτελεί  ένα σχολείο όπου θα πνέει άνεμος δημοκρατίας και δημιουργίας, ένα σχολείο που δε θα είναι εξεταστικό κέντρο, αλλά θα είναι ένα σχολείο ποιότητας και ισότητας, ένα σχολείο που θα οικοδομεί στέρεη και βαθιά γνώση,  καλλιεργώντας την κριτική σκέψη των μαθητών. Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια είναι οι εκπαιδευτικοί  και οι  γονείς,  στους οποίους επίσης ευχόμαστε  δύναμη, υπομονή  και αντοχή για να αντεπεξέλθουν επιτυχώς στο έργο και στην αποστολή τους.

Καλή σχολική χρονιά.

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ν. Καρδίτσας

Σπ. Λάππας

Χρ. Κατσιαβριά – Σιωροπούλου

Παν. Βράντζα

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Μήνυμα της Δ/ντριας Α ΄θμιας Εκπ/σης κ. Έφης Μητσιάδη