Ειδήσεις

Μήνυμα της Δ/ντριας Α ΄θμιας Εκπ/σης κ. Έφης Μητσιάδη


Τώρα που η καλοκαιρινή ραστώνη έδωσε τη θέση της στο φθινοπωρινό ενεργό ενδιαφέρον για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, βρισκόμαστε όλοι αντιμέτωποι με τα δικαιώματα μας αλλά και τις υποχρεώσεις μας για όσο το δυνατόν καλύτερη και ποιοτικότερη εκπαίδευση για τις μαθήτριες και τους μαθητές μας, τους αυριανούς πολίτες μιας κοινωνίας ελεύθερης, δημιουργικής και δημοκρατικής.

Σ΄αυτή τη δύσκολη συγκυρία της οικονομικής κρίσης, η παιδεία και ο πολιτισμός αποτελούν αντιστάθμισμα στην κρίση που δημιουργείται, ευαισθητοποιώντας κυρίως τα παιδιά στα κοινωνικά προβλήματα και με την ενεργό συμμετοχή τους μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα στην αντιμετώπιση προβλημάτων και τη βελτίωση των ανθρώπινων σχέσεων και των πνευματικών οριζόντων τους.

Με τη συνεργασία σχολείου και οικογένειας δεν αποκτώνται μόνο γνώσεις και δεξιότητες, αλλά καλλιεργούνται και αξιοποιούνται τα ιδιαίτερα χαρίσματα που διαθέτουν τα παιδιά.

Ως Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση εργαστήκαμε προγραμματισμένα όλο το καλοκαίρι και φροντίσαμε ώστε να στελεχωθούν οι σχολικές μας μονάδες με εκπαιδευτικό δυναμικό όλων των ειδικοτήτων. Αξιοποιώντας την εμπειρία και τη διοικητική γνώση των τελευταίων ετών πετύχαμε την έγκαιρη τοποθέτηση του και τη σωστή λειτουργία των εξήντα δημοτικών σχολείων και ογδόντα επτά νηπιαγωγείων. Από το τελευταίο χωριό του κάμπου έως το μακρινότερο του ορεινού όγκου θα χτυπήσει τη Δευτέρα το πρώτο κουδούνι.

Οι εκπαιδευτικοί μας κάνουν κατάθεση ψυχής στις σχολικές αίθουσες, με αντάλλαγμα την πρόοδο και το χαμόγελο των παιδιών. Με την ευλογία του Μεγαλοδύναμου και τις δικές μας προσπάθειες θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες και τα προβλήματα που πιθανόν να παρουσιαστούν, ώστε η νέα χρονιά να κυλήσει ομαλά και παραγωγικά.

Εύχομαι σε όλους από καρδιάς: δύναμη, υγεία , καλή συνεργασία και επιτυχία στο έργο σας.

« Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!!!»

 

 

Η Δ/ντρια Π/θμιας Εκπ/σης

 

Μητσιάδη Ευθυμία

Προηγούμενο άρθρο Ευχές των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του Δ/ντη Β΄θμιας κ. Μ. Παπανούσκα για τη νέα σχολική χρονιά