Ευχαριστώ, εύχομαι και …ελπίζω


 Του Νικ.Καλιακούδα, Οικονομολόγου-Νομαρχιακού Συμβούλου Καρδίτσας

Τα αποτελέσματα των Περιφερειακών εκλογών αποτυπώνουν την ελεύθερη έκφραση των συμπολιτών μας, η οποία είναι απολύτως σεβαστή. Η τοπική κοινωνία με την στάση της στις εκλογές αυτές μας όρισε τους ρόλους και τις ευθύνες του καθενός από εμάς στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας. Αισθάνομαι ειλικρινά την ανάγκη, να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μας, που η εκλογική τους συμπεριφορά, ανεξάρτητα από το ενδιαφέρον που έδειξαν για τη συμμετοχή ή μη σ’ αυτές τις εκλογές ή απ’ τον συνδυασμό προτίμησής τους, διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα που επιθυμούσαν, με τρόπο απόλυτα δημοκρατικό.

Με συγκίνησε ιδιαίτερα η αγάπη, η στήριξη και η ψήφιση των 7.230 ανθρώπων προς το πρόσωπό μου. Αναλαμβάνω απέναντί τους σημαντική ευθύνη και βαθύτατο ηθικό χρέος να ασκήσω με επάρκεια τα καθήκοντά μου, ως μέλος του πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Συγχαίρω όλους τους εκλεγέντες αυτοδιοικητικούς Καρδιτσιώτες και εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο τους. Ελπίζω ότι το ενδιαφέρον και η αγωνιστικότητα όλων, ανεξάρτητα από το μετερίζι που βρίσκεται ο καθένας, να συμβάλει στην αντιμετώπιση και επίλυση των προβλημάτων του Νομού, με γνώμονα πάντα το συμφέρον του τόπου μας, χωρίς διακρίσεις, διαχωριστικές γραμμές και αλαζονικές συμπεριφορές.

Ελπίζω ότι η πρώτη Περιφερειακή Αρχή θα αναδείξει και θα προωθήσει τα ζητήματα του παραγωγικού ιστού της Καρδίτσας, θα υλοποιήσει τις υποδομές και τα σημαντικά έργα που έχουν δρομολογηθεί στο Νομό, θα συμβάλει στη καλή λειτουργία των κοινωνικών δομών για τη προστασία των αδύναμων συμπολιτών μας καθώς και θα επιδείξει και τη περιβαλλοντική και οικολογική ευαισθησία της, σε επίπεδο Θεσσαλίας.

Σε κάθε περίπτωση, αποδεχόμενοι τη κρίση της τοπικής κοινωνίας ξεκινάμε να υπηρετήσουμε τον νέο αυτοδιοικητικό θεσμό «Καλλικράτης», με σκοπό να δώσουμε στο τόπο μας και τους ανθρώπους του ένα καλύτερο και δικαιότερο κοινωνικό, οικονομικό και οικολογικό περιβάλλον. Ένα περιβάλλον που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τα οράματα των συμπολιτών μας και της νέας γενιάς.

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση Απόστολου Παπατόλια για λιγνίτη
Επόμενο άρθρο Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για τις τεχνολογίες αξιοποίησης βιομάζας