Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για τις τεχνολογίες αξιοποίησης βιομάζας


          Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010 η συνεδριακή ημερίδα με θέμα «Τεχνολογίες αξιοποίησης βιομάζας» στα πλαίσια του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου και η οποία ήταν αφιερωμένη στην ΕΣΕΚ. Στην ημερίδα έκαναν εισηγήσεις ο κ. Κοκόσης Αντώνιος Καθηγητής του Ε.Μ.Π. με θέμα τις προοπτικές αξιοποίησης της βιομάζας, η κ. Ζαμπανιώτου Αναστασία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. με θέμα τις μικρές κινούμενες μονάδες αεριοποίησης για πράσινη ενέργεια και επιχειρηματικότητα (Το έργο SMARt – CHP), ο κ. Νταλός Γεώργιος Αναπληρωτής Καθηγητής και Προϊστάμενος του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου (ΤΕΙ Λάρισας, Παράρτημα Καρδίτσας) με θέμα τα πλεονεκτήματα, τα προβλήματα, τις προδιαγραφές και τον απαραίτητο εξοπλισμό για παραγωγή μπρικετών και pellets, ο κ. Θωμαΐδης Θωμάς  Μηχανικός Συστημάτων Παραγωγής & Διεργασιών Ph.D, Χημικός Μηχανικός M.Sc με θέμα τα μικρά συστήματα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας με καύση βιομάζας στην Ευρώπη, ο κ. Ψημμένος Σωτήρης Μηχανολόγος Μηχανικός με θέμα τα Οικονομο-τεχνικά δεδομένα εγκαταστάσεων αξιοποίησης βιομάζας και ο κ. Σταμπουλής Γεώργιος Εκλεγμένος Λέκτορας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα τις παραμέτρους επιτυχίας της Ενεργειακής Συνεταιριστικής Εταιρίας Καρδίτσας. Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε γόνιμος διάλογος γύρω από την ΕΣΕΚ και τους επενδυτικούς της στόχους. 

Η παραπάνω ημερίδα αποτελεί μέρος των ενεργειών προβολής – δημοσιότητας που έχει αναλάβει η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή και θα συνεχιστούν μέχρι και τις εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθούν κατά πάσα πιθανότητα μέχρι το τέλος του έτους. Επίσης η ημερίδα αυτή αποτέλεσε και μια πρώτη προσέγγιση των τεχνολογιών αξιοποίησης βιομάζας που προβλέπεται να χρησιμοποιηθούν.

       Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία αγοράς συνεταιριστικών μερίδων παραμένει ανοικτή. Δικαίωμα ψήφου στην 1η Γενική Συνέλευση θα έχουν μόνο τα μέλη που έχουν αγοράσει μερίδες.

Ο λογαριασμός στην Συνεταιριστική Τράπεζα είναι ο 20909

Η διαδικασία αγοράς έχει ως εξής :

Οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν στη Συνεταιριστική Τράπεζα το αντίτιμο των μερίδων (κόστος κάθε μερίδας 1.000 €  και κόστος εγγραφής 60 €).

Σημείωση: Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να γίνουν μέλη της ΕΣΕΚ από την ευρύτερη περιοχή του Παλαμά μπορούν να καταθέτουν το αντίτιμο των μερίδων στο νέο υποκατάστημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας στον Παλαμά.

Στη συνέχεια θα πρέπει να προσέρχονται στα γραφεία της Αναπτυξιακής Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.) – Αλλαμανή 27 & Μπλατσούκα, 2ος όροφος,   όπου συμπληρώνεται η αίτηση εγγραφής μέλους.

Απαραίτητα δικαιολογητικά

  • Φωτοτυπία της ταυτότητας
  • Απόδειξη αγοράς μερίδων από τη Συνεταιριστική Τράπεζα
  • Α.Φ.Μ.

      Υπενθυμίζεται ότι για να γίνει κάποιος μέλος είναι απαραίτητη η αγορά της υποχρεωτικής συνεταιριστικής μερίδας και η  καταβολή της εισφοράς εγγραφής. Οι συνεταίροι μπορούν να αποκτήσουν το πολύ 6 συνολικά μερίδες.

Πληροφορίες για την ΕΣΕΚ: Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΑΕ ΟΤΑ και στα τηλέφωνα 2441042363 / 26345 / 25045.

                                                                   Για την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

          ΨΗΜΜΕΝΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

               ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΕΚ

Προηγούμενο άρθρο Ευχαριστώ, εύχομαι και …ελπίζω
Επόμενο άρθρο Συνέντευξη του Καθηγητή Γ. Μαντάνη, του Τμήματος ΤΕΙ Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου