Ζητήματα περαιτέρω φορολογικής ελάφρυνσης των πολυτέκνων θα εξεταστούν στο μέλλον – Ενημέρωση Ταλιαδούρου


Ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Μαυραγάνης, σε απάντηση Ερώτησης που είχε καταθέσει στη Βουλή ο Βουλευτής Καρδίτσας και π. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σ. Ταλιαδούρος στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, σχετικά με τη δυνατότητα ύπαρξης ειδικής ρύθμισης οικονομικής ελάφρυνσης ως προς τα τέλη κυκλοφορίας και το φόρο πολυτελείας που θα κληθούν να πληρώσουν το 2015 οι πολύτεκνοι αναφέρει ότι περαιτέρω ζητήματα φορολογικής ελάφρυνσης δύναται να εξεταστούν στο μέλλον ανάλογα με τις δημοσιονομικές συνθήκες.

Ειδικότερα, η απάντηση του Υφυπουργού έχει ως εξής :

«Σε απάντηση της ερώτησης 5377/14.01.14 που κατατέθηκε στη Βουλή από το Βουλευτή κ. Σπύρο Ταλιαδούρο, σας γνωρίζουμε τα εξής με βάση την ενημέρωση από την αρμόδια Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων:

Με τις διατάξεις του άρθρου 16 του ν.1798/1988, όπως ισχύουν, προβλέπονται απαλλαγές από την καταβολή τελών κυκλοφορίας με ειδικά κριτήρια μόνο σε συγκεκριμένες κατηγορίες αναπήρων, όπως άτομα με σοβαρές κινητικές αναπηρίες, άτομα που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, τύφλωση, νοητική υστέρηση.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 44 του ν. 4111/2013, από τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης εξαιρούνται τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με παλαιότητα άνω των δέκα (10) ετών από το έτος πρώτης κυκλοφορίας τους στην Ελλάδα, καθώς και τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης αναπήρων, τα οποία απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας. Ωστόσο, περαιτέρω ζητήματα φορολογικής ελάφρυνσης δύναται να εξεταστούν στο μέλλον ανάλογα με τις δημοσιονομικές συνθήκες.»

Προηγούμενο άρθρο Αποκριάτικο πάρτυ στο Κέντρο Ορίζοντες
Επόμενο άρθρο Η Καρδίτσα «μαραίνεται» και η Λάρισα «ανθεί» - Γράφει ο Δ. Βερίλλης