Ειδήσεις

Ζητήστε πρώτα συγγνώμη και στη συνέχεια μας εγκαλείτε κε Παπαλέ


Σταθερή μας επιδίωξη είναι οι χαμηλοί τόνοι, η συνεργασία, ο διάλογος και η συναίνεση με το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου και των Δημοτών. Για τον λόγο αυτό επιδιώξαμε από την πρώτη στιγμή να νοικοκυρέψουμε τον Δήμο, τον οποίο παραλάβαμε σε ημιθανή κατάσταση με αδυναμία να καταβάλλει έγκαιρα τους μισθούς των εργαζομένων και σε αρκετούς από αυτούς, να μην τους καταβάλλει καν, πόσο μάλλον να παρέχει αξιοπρεπείς υπηρεσίες, χωρίς φωνές, χωρίς καταγγελίες και αντιπαραθέσεις. Η επιλογή μας αυτή δυστυχώς δεν εκτιμήθηκε από την μείζονα μειοψηφία. Τη θεώρησε συγχωροχάρτι και επιδίδεται πλέον στο προσφιλές της ρεσιτάλ λαϊκισμού και παραπληροφόρησης. Χτυπήσαμε τη σπατάλη και μειώσαμε τις δαπάνες κατά 500.000 € ετησίως και ούτε λίγο ούτε πολύ, μας κατηγορεί για υπερβολές.

Ας του θυμίσουμε λοιπόν για ποια πράγματα πρέπει να ζητήσει συγνώμη και το κόστος αυτών στον δημότη.

κε Παπαλέ πρέπει να ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ:

  • για το γεγονός ότι πληρώνατε τον κουμπάρο σας και αντιπρόεδρο της ΝΟΔΕ, μιας και εσείς επιμένετε στις κομματικές ταμπέλες, (η δική μας άποψη είναι: άσπρη γάτα, μαύρη γάτα αρκεί να πιάνει ποντίκια) για λογιστική υποστήριξη στην Ενεργειακή Κάμπου 4.464 € και εμείς πληρώνουμε 1.488 €, ετησίως.
  • για το γεγονός ότι πληρώνατε τον κουμπάρο σας και αντιπρόεδρο της ΝΟΔΕ, για λογιστική υποστήριξη στο Θεοδωρίδειο κέντρο 4.464 € και εμείς πληρώνουμε 1.488 €, ετησίως.
  • Για το γεγονός ότι πληρώνατε τον κουμπάρο σας και αντιπρόεδρο της ΝΟΔΕ, ακόμη 23.600 € ετησίως, για τη λογιστική υποστήριξη της ΔΗΚΕΚ, χωρίς να κάνει σωστά και ολοκληρωμένα τη δουλειά του και για τον λόγο αυτό προσλάβατε ακόμη έναν λογιστή για να τον υποστηρίζει, παράλληλα με τα εργαστήρια τέχνης, πληρώνοντας άλλα 000 € και με αντάλλαγμα να στελεχώσει το ψηφοδέλτιό σας.
  • Για το γεγονός ότι πληρώνατε για λογιστική υποστήριξη 17.000 € ετησίως στην «Παυσίλυπον Α.Ε.» και εμείς πληρώνουμε 5.700 €.
  • Για το γεγονός ότι παρόλο που είχατε απλήρωτους τους εργαζομένους των δομών του Δήμου ακόμη και παραπάνω από ένα χρόνο, επιλέξατε να διορίσετε κομματικό σας φίλο, Γενικό Γραμματέα του Δήμου πληρώνοντας 30.000 €, ενώ εμείς δεν διορίσαμε κανέναν εξοικονομώντας το ποσό αυτό.
  • Για το γεγονός ότι παρόλο που είχατε απλήρωτους τους εργαζομένους των δομών του Δήμου ακόμη και παραπάνω από ένα χρόνο, επιλέξατε να έχετε στο ιδιαίτερο γραφείο σας μετακλητή υπάλληλο πληρώνοντας 20.000 €, ενώ εμείς το στελεχώσαμε με υπάρχοντες υπαλλήλους.
  • Για το γεγονός ότι παρόλο που γνωρίζατε ότι δεν επιτρέπεται, διορίσατε ακόμη έναν σύμβουλο και τον αφήσατε να εργάζεται με στόχο να διεκδικήσει τα χρήματα δικαστικά. Η δαπάνη αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, κρίθηκε μη νόμιμη και τελικά αναγκαστήκαμε εμείς, μετά τη δικαστική απόφαση, να καταβάλλουμε 20.000 €, για τον χρόνο που εργάστηκε.
  • Για το γεγονός ότι πληρώνατε στον Σύνδεσμο Ύδρευσης 180.000 € ετησίως, ενώ εμείς το μειώσαμε μόλις στα 800 € ετησίως, με αποτέλεσμα ο Σύνδεσμος να έχει ταμείο 1.200.000 € και εμείς να του χρωστάμε ακόμη 1.000.000 €.
  • Για το γεγονός ότι παρά την οικονομική κρίση, δεν μειώσατε κανένα ενοίκιο ή δεν μεταστεγάσατε καμία υπηρεσία από μισθωμένο σε δημοτικό ακίνητο, για να μη δυσαρεστήσετε κανένα ψηφοφόρο. Συγκεκριμένα: την Τράπεζα Ρουχισμού, τα εν πολλοίς αχρείαστα αρχεία στην οδό Αρτεσιανού, το Κέντρο Γυναικών, τη Φιλαρμονική του Δήμου, την Παιδική Βιβλιοθήκη “Αγγελικής Βαρελά”, το 19ο Δημοτικό Σχολείο, το ΚΔΑΠ Γαρδικίου, τα κτίρια των ΚΕΠ, Κουμουνδούρου και Κολοκοτρώνη (μεταστεγάσεις), το κτίριο της  Δ/νσης Κοινωνικών Πολιτικών & Δημόσιας Υγείας, το ΚΔΑΠ Καρδιτσομαγούλας, το κτίριο του Παιδικού Σταθμού Καρδιτσομαγούλας, το κτίριο της  Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας, το κτίριο της ΔΕΥΑΚ (μειώσεις ενοικίων), συνολικού ετήσιου οφέλους: 85.000 €. Ναι, 85.000 € ετήσιο όφελος μέχρι στιγμής και συνεχίζουμε.
  • Για το γεγονός ότι δεν εξορθολογήσατε τις δαπάνες ειδών ένδυσης εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ εξοικονομώντας 6.000 € ετησίως.
  • Για το γεγονός ότι δεν μειώσατε τα ταχυδρομικά τέλη 25%, όπως κάναμε εμείς, αφού προτιμούσατε να τα αγοράζετε σε έντυπη μορφή από το μαγαζί στελέχους του ψηφοδελτίου σας.
  • Για το γεγονός ότι δεν μειώσατε τις τιμές μίσθωσης ιδιωτικών μηχανημάτων καθαρισμού οδών κατά 30%, όπως κάναμε εμείς.
  • Για το γεγονός ότι δεν μειώσατε τις τιμές αγοράς ανταλλακτικών κατά τουλάχιστον 15%, όπως κάναμε εμείς.
  • Για το γεγονός ότι δεν αναζητούσατε πραγματικές τιμές αγοράς στην διαδικασία των αναθέσεων όπως π.χ. στην απομαγνητοφώνηση πρακτικών που μειώθηκαν από 8.000 € σε 5.000 € ετησίως.

Όλα αυτά κε Παπαλέ και άλλες μικρότερες ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις αντίστοιχης φιλοσοφίας,  σημαίνουν εξοικονόμηση δαπανών 500.000 € ετησίως. Κι εσείς αντί να ζητήσετε συγνώμη ή «να ποιήσετε την νήσσαν», μας εγκαλείτε για δαπάνες.

Εμείς δεν κρυβόμαστε. Λέμε ευθαρσώς, σε σχέση με σας, μειώσαμε τις δαπάνες κατά 500.000 € ετησίως και από αυτές διαθέτουμε στοχευμένα συνολικά 10.000 € ετησίως για υποστήριξη των υπηρεσιών και αντιμετώπιση συγκεκριμένων αναγκών, μία από τις οποίες είναι η προσθήκη στην αρμοδιότητα της ΔΕΥΑΚ 27 χωριών των πρώην Καποδιστριακών δήμων.

Αυτά για την ουσία.

Αν παρόλα αυτά επιμένετε στη λογική του “ασυμβιβάστου” θέσης στα κοινά και έμμισθης θέσης, δεν έχετε παρά να δώσετε το καλό παράδειγμα παραιτούμενος από τον διορισμό σας με κομματικά κριτήρια στη θέση του Ειδικού Συμβούλου του Δήμου Κατερίνης όπου έχετε πολλαπλάσια αμοιβή, από την αντίστοιχη που μας εγκαλείτε και εμείς θα διδαχθούμε από την κίνησή σας.

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

Προηγούμενο άρθρο Στις Βρυξέλλες για την Επιτροπή των Περιφερειών ο Κ. Αγοραστός
Επόμενο άρθρο Αναφορά του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ για θέματα της Καρδίτσας