Ζητείται λύση για τη στέγαση του τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας – Σε νέα κατάληψη του Δημαρχείου Καρδίτσας προέβησαν χθες οι σπουδαστές


 Φαίνεται πως η λύση του Γυμνασίου της Καρδιτσομαγούλας που προτάθηκε αρχικά από τον Δήμο Καρδίτσας για να καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας Καρδίτσας του ΤΕΙ Λάρισας, δεν ενδείκνυται, αφού οι εργαστηριακές εγκαταστάσεις που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία  του τμήματος είναι πολλές και το κτίριο της Καρδ/λας δεν πληροί τις προδιαγραφές. Χθες οι σπουδαστές του Τμήματος προέβησαν σε νέα κατάληψη του Δημαρχείου Καρδίτσας, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να πιέσουν τους αρμοδίους να δώσουν σύντομα λύση στο πρόβλημά τους. Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Παπαλός, ο οποίος είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία σπουδαστών, σε δηλώσεις του στη «Γνώμη» ανέφερε: «Όπως είναι γνωστό το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας έχει σοβαρά προβλήματα στέγασης. Συζητήσαμε σήμερα με τα παιδιά και θα συναντηθούμε ξανά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και με το διδακτικό προσωπικό, προκειμένου να καθορίσουμε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο ενεργειών διεκδικώντας την επίλυση του αιτήματός τους. Είναι βέβαιο ότι ο Δήμος Καρδίτσας είναι κοντά στους σπουδαστές. Φαίνεται ότι οι εργαστηριακές εγκαταστάσεις που θέλουν να φτιάξουν είναι αρκετές και έχουν ενταχθεί στα προγράμματα του ΕΣΠΑ ώστε ο χώρος του Γυμνασίου της Καρδιτσομαγούλας που προτάθηκε αρχικά να μην είναι αρκετός να φιλοξενήσει αυτό το εργαστήριο».

Η λειτουργία του Τμήματος σήμερα

Το Τμήμα λειτουργεί μέχρι σήμερα σε δύο αίθουσες του 2ου ΕΠΑΛ που του παραχωρήθηκαν αρχικά, ενώ άλλες δύο αίθουσες που του παραχωρήθηκαν στη συνέχεια στο παρακείμενο κτήριο του 5ου Ενιαίου Λυκείου, απαιτείται να εξοπλιστούν με εργαστηριακούς πάγκους, προκειμένου να λειτουργήσουν, έστω και υποτυπωδώς, ως εργαστήρια. Το πρόβλημα της έλλειψης αιθουσών και εργαστηρίων που οξύνεται χρόνο με το χρόνο με την αύξηση του αριθμού των σπουδαστών, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που απορρέουν από την «συγκατοίκηση» του Τμήματος με σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκαλούν σύμφωνα με τους καθηγητές και τους σπουδαστές, τη δυσλειτουργία του, ενώ θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την παραμονή του στην πόλη μας που θεωρείται ιδιαίτερα φιλική για τους σπουδαστές, όπως αναγνώρισαν και οι ίδιοι.

Προηγούμενο άρθρο Με εκτός έδρας νίκη στη Νίκαια (70-82) ξεκίνησε τη σεζόν ο Α.Σ.Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Τρελή πορεία αυτοκινήτου χωρίς τραυματισμό του οδηγού