Ημέρες Προληπτικής Ιατρικής στο Δήμο Σοφάδων


 Το Κέντρο Υγείας Σοφάδων στα πλαίσια του ρόλου του αναφορικά με την προαγωγή της Υγείας στην Τοπική Κοινωνία, διοργανώνει σε συνεργασία με το Δήμο Σοφάδων «Ημέρες Προληπτικής ιατρικής».

Από την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου το προσωπικό  του Κ.Υ. θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Σοφάδων και  ώρες 10:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ και 5:00 μ.μ έως 7:00 μ.μ. για την διανομή ενημερωτικού υλικού και την επιτόπου ενημέρωση των δημοτών.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Μπάμπης Παπαδόπουλος «Ο Δήμος μας δίνει αυξημένη βαρύτητα στα θέματα που αφορούν τα γενικότερα θέματα υγείας αλλά και τα ειδικότερα ζητήματα που αφορούν την προληπτική ιατρική και τις συνθήκες παροχής πρωτοβάθμιων υγειονομικών υπηρεσιών. Όλα αυτά αποτέλεσαν βασικές μας επιδιώξεις από την αρχή της θητείας μας. Καταφέραμε λοιπόν μέσα σε 10 μήνες:

  • να αναβαθμίσουμε το Κέντρο Υγείας Σοφάδων και να το εντάξουμε στη Γ ζώνη κινήτρων
  • να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ την υλοποίηση προγράμματος τηλεϊατρικής προϋπολογισμού 227.000 ευρώ,
  • πραγματοποιήσαμε τρεις ενημερωτικές εκστρατείες για τον ιο του Δυτ. Νείλου,
  • υλοποιήσαμε τον περασμένο Ιούνιο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής σε χωριά του δήμου μας σε συνεργασία με το ΚΥ Σοφάδων
  • επεκτείνουμε και ισχυροποιούμε την Τράπεζα Αίματος του Δήμου μας

Ετοιμάζουμε όμως κι άλλες παρεμβάσεις που θα εξυπηρετούν την προληπτική ιατρική και την παροχή πρωτοβάθμιων υγειονομικών υπηρεσιών. Μια τέτοια παρέμβασή μας είναι και η υλοποίηση του προγράμματος  «Ημέρες Προληπτικής Ιατρικής» που διοργανώνουμε σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Σοφάδων.

Στόχος αυτού του προγράμματος είναι η ενημέρωση των δημοτών  για μία πληθώρα ιατρικών  θεμάτων με στόχο την έγκαιρη πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση ασθενειών.

Για όλες αυτές τις προσπάθειες που κάνουμε έχουμε συμπαραστάτες τόσο τη Διευθύντρια του Κ.Υ. Σοφάδων κ. Δεδιλιάρη, όσο και όλα τα υπόλοιπα στελέχη του Κέντρου. Οφείλουμε, για μια ακόμα φορά, να τους ευχαριστήσουμε θερμά».

Προηγούμενο άρθρο Κυκλοφοριακή αγωγή στο Δήμο Μουζακίου
Επόμενο άρθρο «Τέρμα στην ατιμωρησία όσων καταληστεύουν το κράτος»