Κυκλοφοριακή αγωγή στο Δήμο Μουζακίου


 Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μουζακίου με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή με τη συμμετοχή του Δημάρχου Μουζακίου κ. Κωτσού, του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Φροξυλιά, του Αντιδημάρχου κ. Μηνίτσιου, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου κ. Καλαμπαλίκη, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου, εκπροσώπων του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και εκπροσώπων των σχολών οδηγών του Μουζακίου.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η κυκλοφοριακή αγωγή στα σχολεία του Δήμου Μουζακίου από το Δημοτικό ως το Λύκειο με την ταυτόχρονη αξιοποίηση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Μουζακίου.

Εκείνο που αποφασίστηκε είναι να γίνεται ενημέρωση κατ’ αρχήν από την Αστυνομία και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Σχολείο και στη συνέχεια η μαθητές να κάνουν πρακτική άσκηση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής παρουσία δασκάλων οδήγησης και τροχονόμου.

Στο επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη όλων των παραπάνω με τους διευθυντές των σχολείων για να γίνει ο σχετικός προγραμματισμός.

«Θεωρούμε επιβεβλημένη την εκπαίδευση των μαθητών μας σε ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής, ώστε να καταστεί η μετακίνησή τους ασφαλής ή  πεζή, ή με τα ποδήλατά τους, ή ακόμη και με τα μηχανάκια.. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και τους Δασκάλους οδήγησης  για τη σημαντική τους συμβολή στο ζήτημα της κυκλοφοριακής αγωγής και καλούμε τους δασκάλους και τους καθηγητές να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν και αυτοί με όλες τους τις δυνάμεις τους ενθαρρύνοντας τους μικρούς μαθητές να συμμετάσχουν σ’ αυτή τη διαδικασία» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός

Προηγούμενο άρθρο Γ. Κωτσός: Δημοπρατήθηκε το έργο «αποπεράτωση διευθέτησης ρέματος Γκιώνας» Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Ημέρες Προληπτικής Ιατρικής στο Δήμο Σοφάδων