Ημερίδα στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα με τίτλο: «Τοπικά Σύμφωνα Συνεργασίας – Κοινωνικές Επιχειρήσεις»


Στο πλαίσιο της Πράξης «Ευκαιρίες Απασχόλησης για όλους τους πολίτες», η οποία έχει ενταχθεί στη Δράση 3: «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της κατηγορίας παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013»,

ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα θα πραγματοποιήσει Ημερίδα ενημέρωσης των Κοινωνικών και των συλλογικών Επιχειρηματικών Φορέων καθώς και πολιτών, την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013, στην ταβέρνα του κ. Χρήστου Μανώλη, στο Μπελοκομύτη και ώρα 5.00 μμ.

 

Η ημερίδα εστιάζει στη δυνατότητα δημιουργίας Κοινωνικών Συνεταιρισμών, μέσω της ανάλυσης του θεσμικού πλαισίου και την ανάδειξη καλών πρακτικών. Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν:

 

  • Ο Νόμος 4019/30-09-2011 που διέπει τη σύσταση και λειτουργία  των Κοινωνικών Συνεταιρισμών, οι οποίοι ανήκουν στη σφαίρα της Κοινωνικής Οικονομίας.
  • Το περιεχόμενο διαφόρων επιτυχημένων Επιχειρηματικών Σχεδίων για Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς
  • Καλές πρακτικές (επιτυχημένα παραδείγματα) από το χώρο της Κοινωνικής Οικονομίας.

 

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Κοινωνικών και των συλλογικών Επιχειρηματικών Φορέων και των πολιτών, για την ανάληψη των απαιτούμενων δράσεων, προκειμένου να υπάρξει επιτυχής έκβαση του προγράμματος.

 

Η ημερίδα είναι ανοιχτή εκτός από τους φορείς και προς το ενδιαφερόμενο κοινό.

 

* Η Πράξη υλοποιείται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΕΝΤΟΣ», στην οποία συμμετέχουν: η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι δήμοι Καρδίτσας, Μουζακίου και Λίμνης Πλαστήρα, το Εμπορικό Επιμελητήριο, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, το Νομαρχιακό Σωματείο Καρδίτσας ΑμεΑ, το ΔΙΚΤΥΟ ROM, τα ΚΕΚ «Δίας» και «Έρευνα» και η ΑΝ.ΚΑ Α.Ε., ως συντονιστής εταίρος.

* Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (EKT). Φορέας Διαχείρισης είναι η Ειδική Υπηρεσία για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

Προηγούμενο άρθρο Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστης μέχρι στιγμής δράστιδας για απάτη μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή
Επόμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Την επιχορήγηση του Δήμου Καρδίτσας για την κάλυψη της δαπάνης λειτουργίας και συντήρησης του Δημοτικού Κολυμβητηρίου»