Ειδήσεις

Η ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Δεμερλιωτίσσης


Πλήθος ευσεβών χριστιανών κατέκλεισαν κι εφέτος το Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Δεμερλιωτίσσης Φαρσάλων. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεοςτην Τρίτη 22 Αυγούστου 2017, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού, επί τη αποδόσει της εορτής της κοιμήσεως και της εις ουρανούς μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας χειροθέτησε εις Αναγνώστη τον κ. Σωτήριο Τριχιά, δεξιό Ιεροψάλτη του Ιερού Προσκυνήματος.

Στην ομιλία του ανεφέρθη στην Θεομητορική εορτή της κοιμήσεως και της μεταστάσεως της Κυρίας Θεοτόκου, της παναγίας μητέρας του Θεού. «Τρόπος σωτηρίας του ανθρωπίνου γένους κατέστη η Υπεραγία Θεοτόκος γενόμενη μητέρα του Ιησού Χριστού».

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Μετέστη εν σώματι προς την ζωή η Θεομήτωρ, γιατί δεν θα μπορούσε να υποστεί φθορά το σώμα εκείνο, το οποίο δέχθηκε μέσα του τον Κύριο της Δόξης».

«Καλούμαστε σε πνευματική εγρήγορση και πνευματικό αγώνα να της ομοιάσουμε στα χαρίσματά της».

«Συγκεντρωθήκαμε απόψε για να τιμήσουμε αυτό το πανυπερευλογημένο πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου και να την παρακαλέσουμε ακόμη μια φορά γονυκλινείς και δακρυρροούντες να μην εγκαταλείψει την ζωή μας, την εκκλησία του Χριστού, του Υιού της, να μην εγκαταλείψει την πατρίδα μας, το έθνος μας, τους ανθρώπους, τις οικογένειές μας, τους ανθρώπους του μόχθου και της καθημερινότητος».

Κλείνοντας τόνισε: «Η χάρις του Θεού δια πρεσβειών της Παναγίας μητέρας του να ευλογεί και να αγιάζει όλους σας στα έργα σας και στην καθημερινότητά σας για μια ορθόδοξη πίστη, μία ορθόδοξη αντίσταση στα πράγματα που συνεχώς διολισθαίνουν μέσα στην πατρίδα μας».

Ακολούθως, προέστη της ιεράς λιτανείας της περιπύστου ιεράς εικόνος της Παναγίας Δεμερλιωτίσσης και ευλόγησε τους άρτους προς τιμήν της Κυρίας Θεοτόκου.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συγχαρητήριο μήνυμα του Σωτήρη Κουλοκτσή για τους επιτυχόντες
Επόμενο άρθρο Ολοκληρωμένη φυτοπροστασία στη βαμβακοκαλλιέργεια