Η αλλαγή στη φορολογία του εισοδήματος απασχόλησε τους λογιστές του Νομού


Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το σεμινάριο που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Οικονομολόγων Ν. Καρδίτσας.

Εισηγητής ήταν ο Φοροτεχνικός κ. Γιώργος Χριστόπουλο, μέλος της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Παρόντες στην ημερίδα και τους ευχαριστούμε για την παρουσία τους, ήταν, οι συνάδελφοι: ιδρυτές του taxheaven Κώστας Κουλογιάννης και Κώστας Γραβιάς, ο Πρόεδρος, ο Γ.Γ. και Υπ. Δημ. Σχέσεων της ΕΦΕΕ Κιλκίς Σ. Παντελίδης, Π. Πιστικούδης και Ι. Παπαδόπουλος, η Πρόεδρος της ΕΦΕΕ Βοϊου Κοζάνης Μ. Τσιώρα, ο Γ.Γ. της ΕΦΕΕ Αττικής Δ. Τσαμόπουλος, το μέλος της ΕΦΦΕ Θεσσαλονίκης Λία Μπαλντούμα, ο εκπρόσωπος της ΠΟΦΕΕ στη ΓΣΕΒΕ Α. Δεληγιάννης και η υπάλληλος της Γ.Γ.Π.Σ. Α. Μπάστα .

Αντικείμενο του σεμιναρίου ήταν οι αλλαγές στη Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων, οι οποίες έγιναν με το νέο νομοσχέδιο 4110/23-1-2013 και θα ισχύσουν από την 01.01.2013.

Αναλύθηκαν πολλά θέματα όπως:

Οι οχτώ διαφορετικοί τρόποι εισοδήματος  των φυσικών και νομικών προσώπων, Τι ισχύει για το 2012 και τι θα ισχύσει το 2013

Η έννοια της φορολογικής κατοικίας- παγκόσμιο εισόδημα.

Υπόχρεοι και ημερομηνίες υποβολής δήλωσης.

Πως υπολογίζεται ο φόρος μισθωτών και συνταξιούχων με το νέο σύστημα έκπτωσης κλπ.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με την υποβολή ερωτημάτων και απαντήσεις σε παλιά και νέα προβλήματα Φορολογίας Εισοδήματος, δείγμα του προβληματισμού όλων των συναδέλφων για τις συνεχείς αλλαγές στους φορολογικούς νόμους.

Ο Σύλλογος προγραμματίζει εκ νέου σεμινάριο  για εργατικά – ασφαλιστικά θέματα, πιθανότατα εντός του τρέχοντος μηνός.

Να σημειώσουμε τέλος, ότι παρουσιάστηκε το νέο site του Συλλόγου, στο οποίο μπορεί να απευθύνεται οποιοσδήποτε, να αναζητά και να βρίσκει τα μέλη του Συλλόγου και να επικοινωνεί μαζί τους.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ.

.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ψευδείς δωρεές σε ναούς έκαναν 45 εφοριακοί
Επόμενο άρθρο Κ. Παπαλός: Με την ενεργή παρουσία γυναικών στα κέντρα αποφάσεων θα επιτευχθούν οι στόχοι της ισότητας και της ανάπτυξης