Ειδήσεις

Η αλληλεγγύη δεν είναι εικόνα στα ΜΜΕ


Το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα έχει πάρει ήδη εκρηκτικές διαστάσεις στην χώρα μας και θα κλιμακώνεται, λόγω των κλειστών συνόρων και των περιορισμών της Ε.Ε. Αυτή η κατάσταση πέρα από την τεράστια ανθρωπιστική κρίση, αξιοποιείται πολιτικά και ιδεολογικά από όλο το φάσμα των αστικών δυνάμεων, κυβέρνησης ,παραγόντων κλπ.

Στην πόλη μας πρόσφατα βρέθηκαν εγκλωβισμένοι, Ν.Μοναστήρι και μετά Σμόκοβο, αρκετοί πρόσφυγες-μετανάστες.

Τι μας δίδαξε το πρόσφατο πέρασμα των προσφύγων από την περιοχή μας;

  • Από την μία η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μέσω πρόθυμων βουλευτών της και άλλων τοπικών παραγόντων (κάποιοι νομίζουν πως οι κυβερνητικές ευθύνες μπορούν ξεχαστούν με ένα χάδι, μια αγκαλιά και ένα αθώο χαμόγελο στον φωτογραφικό φακό )
  • Από την άλλη Δήμαρχοι, περιφερειάρχες κ.α. . (η αυτοδιοίκηση, δεν θέλει σκοτούρες και προτιμά να παίζει με τις τάπες των βαρελιών ) ,

προσπαθούν  να παρουσιαστούν  ως μια φιλολαϊκή, ουμανιστική ‘’παρεούλα’’ εντός μιας ανθρωπιστικής κρίσης και ενός αυταρχικού πλαισίου,  που προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση.

 

ΟΜΩΣ Η αλληλεγγύη δεν είναι εικόνα στα ΜΜΕ, βαλσαμωμένα χαμόγελα αγκαλιά με τους απόκληρους της γης και προσωπικές επευφημίες. (Οι πολιτικοί και οι παράγοντες του τόπου, όταν πρόκειται για την προσωπική τους προβολή μπορούν να πουλήσουν και πάγο στους Εσκιμώους…)

 

. Κατά τα άλλα ότι και να πούνε δεν μπορούν να κρύψουν την ανυπαρξία τους  ..

Άλλη είναι η αλήθεια …

  • Αποκρύπτουν τα πραγματικά αίτια της κρίσης αυτής (πόλεμοι και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις)
  • Αποποιούνται των άμεσων ευθυνών (φράχτη στον Έβρο, πολιτικές της Ε.Ε., παραχώρηση Αιγαίου στο ΝΑΤΟ).
  • Αποπροσανατολίζουν από το πραγματικά βάρβαρο αντιλαϊκό έργο (υλοποίηση παλιών και νέων μνημονίων , ασφαλιστικό, φορολογικό κ.α.)
  • Αξιοποιούν και ενσωματώνουν επικοινωνιακά τα πιο υγιή και ανθρωπιστικά αντανακλαστικά της κοινωνίας για ίδιον όφελος. Εκμεταλλεύονται ένα μεγάλο πλέον δυναμικό εθελοντών και αλληλέγγυων για να σκεπάσουν την τρομερή κρατική ανοργανωσιά και αδιαφορία.
  • Τείνουν χέρι «συμφιλίωσης» και συνεργασίας με κομμάτι του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων ,προβάλλοντας το  θέμα και την ανάγκη «εθνικής ενότητας» στην διαχείρισή του.

 

Τονίζουμε  το τρομερό ρεύμα μαζικής λαϊκής αλληλεγγύης, από τον κόσμο που στήριξε και στηρίζει με το περίσσευμα του τους πρόσφυγες, τους αγωνιστές της περιοχής, εθελοντές και αλληλέγγυους, αυτοδιαχειριζόμενο στέκι, πρωτοβουλία αλληλεγγύης, συνδικαλιστές της μάχης, σωματεία, Τσιγγάνοι  από Σοφάδες ,οργανώσεις κ.ά.

‘Όλα αυτά πρέπει άμεσα να οργανωθούν, να συλλογικοποιηθουν  και να ενταθούν σε μια συνολική τοποθέτηση και δράση όσον αφορά το μεταναστευτικό –προσφυγικό, αλλιώς θα χαθεί η όποια τους  αυτοτέλεια και θα καταλήξει να γίνεται ουρά στα σχέδια της Κυβέρνησης.

Με πολιτική οριοθέτηση την αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική-αντιΕΕ- αντίληψη. Την πάλη ενάντια στον φασισμό, τον αυταρχισμό και την ξενοφοβία. Την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Καλούμε τους πολίτες σε συγκέντρωση – παρέμβαση- ανοιχτή συζήτηση για το προσφυγικό.  Ενάντια στον πόλεμο ,τον ιμπεριαλισμό , την συμμετοχή του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης υπέρ των προσφύγων στην

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, την ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΡΤΗ  ΚΑΙ ΩΡΑ 6:30Μ.Μ.

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ(ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Έναρξη επιμορφωτικού σεμιναρίου για τους Ιερείς πνευματικούς-εξομολόγους
Επόμενο άρθρο Δημ. Ρήτας : Συγνώμη για όσα δεν πρόλαβα να πω