Ειδήσεις

Έναρξη επιμορφωτικού σεμιναρίου για τους Ιερείς πνευματικούς-εξομολόγους


Ξεκίνησε την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016, στην Ιερά Μητρόπολή μας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών το επιμορφωτικό σεμινάριο για τους Ιερείς πνευματικούς-εξομολόγους.
Η θεματική ενότητα που θα διαπραγματευθεί κατά το παρόν σεμινάριο ήταν: «Σύγχρονες “εναλλακτικές” μορφές οικογενείας, βιοηθικά διλήμματα της τεχνητής ή υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ψυχολογικές και ψυχοσωματικές επιπτώσεις των εκτρώσεων».
Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο κτίριο του Ιερατικού Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Καρδίτσας πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Μηνά.
Στην πρώτη Συνάντηση εισηγητές ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, ο οποίος έκανε την έναρξη του προγράμματος και αναφέρθηκε περιληπτικά στο περιεχόμενο και τους στόχους αυτού και επιπλέον, κατέθεσε εισαγωγικές σκέψεις για την εν λόγω θεματική ενότητα.
Στη συνέχεια, ο κληθείς ελλογιμώτατος κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος, Λέκτωρ του Αστικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέπτυξε το θέμα: «Σύγχρονες “εναλλακτικές” μορφές οικογενείας».
Ακολούθησε γόνιμος διάλογος μετά των εισηγητών και των συμμετεχόντων Ιερέων.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Η αλληλεγγύη δεν είναι εικόνα στα ΜΜΕ