Η Ασημίνα Σκόνδρα στη συνάντηση των 70 Βουλευτών με τον Στουρναρα!


Συνεχίζει τον αγώνα της, για την αποφυγή της υπερβολικής φορολόγησης οικοπέδων και αγροτεμαχίων, η Βουλευτής του Νομού μας κ. Ασημίνα Σκόνδρα.

Κατά την πρωινή συνάντηση της Τετάρτης, των 14 Βουλευτών της ΝΔ στο γραφείο του Υπουργού κ. Στουρναρα, κλείστηκε το βραδινό ραντεβού των 20.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Υπουργείου, όπου συμμετείχαν από όλη την Ελλάδα 70 περίπου Βουλευτές.

Από το Νομό μας, όπως και το πρωί, παραβρισκόταν η Βουλευτής κ. Σκόνδρα, η οποία περιέγραψε τα δεδομένα του Νομού Καρδίτσας, τόσο των γεωργών όσο και των κτηνοτρόφων. Με δεδομένη τη πείρα και τη γνώση της στα αγροτικά θέματα, εισηγήθηκε λύσεις δίκαιες, που μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους αγρότες, οι οποίοι δεν αποποιούνται τις υποχρεώσεις τους προς την πολιτεία. Πρόκειται για λύσεις, χωρίς επιβάρυνση άλλων κοινωνικών ομάδων και χωρίς δημοσιονομικό κενό, αφού η προσιτή φορολογία θα είναι στα πλαίσια των δυνατοτήτων των αγροτών.

Συγκεκριμένα η κ. Σκόνδρα ζήτησε να εξαιρεθούν οι βοσκότοποι, τα χέρσα, οι δασωμένες ιδιόκτητες εκτάσεις, οι αγροτικές αποθήκες και βοηθητικοί χώροι, οι στάνες – μαντριά καθώς και τα οικόπεδα-αύλειοι χώροι στα Δημοτικά Διαμερίσματα και τους Οικισμούς. Πρότεινε δε ο φόρος να επιβαρύνει μόνο καλλιεργήσιμες εκτάσεις, δενδρώδεις καλλιέργειες, αμπέλια κλπ. χωρισμένα σε κατηγορίες ποτιστικά, ξηρικά, πεδινά, ημιορεινά και ορεινά.

Η κ. Σκόνδρα τόνισε δε, ότι το ανώτατο όριο επιβάρυνσης ανά στρέμμα, δεν μπορεί να υπερβαίνει τα δύο ευρώ για την ανώτατη κατηγορία, που είναι τα πεδινά και ποτιστικά. Όλες οι υπόλοιπες κατηγορίες θα πρέπει να φορολογηθούν με χαμηλότερο συντελεστή ανά στρέμμα.    

Η συγκεκριμένη πρόταση ακούστηκε με ενδιαφέρον από τον Υπουργό κ. Στουρνάρα και το επιτελείο του, που κάλεσαν την Βουλευτή να την υποβάλει γραπτώς.

 

Προηγούμενο άρθρο Από την Θεσσαλία στην Ήπειρο με χειροκίνητο τελεφερίκ
Επόμενο άρθρο «Ψαλίδι» στα Περιφερειακά προγράμματα για χάρη των μεγάλων οδικών αξόνων