«Ψαλίδι» στα Περιφερειακά προγράμματα για χάρη των μεγάλων οδικών αξόνων


Σε… γόρδιο δεσμό για την Κυβέρνηση έχουν μετατραπεί οι υπό κατασκευή μεγάλοι οδικοί άξονες, οι οποίοι ακόμη είναι υπό διαπραγμάτευση και η λύση του γρίφου θα επιχειρηθεί με μια γερή «μαχαιριά» στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να εξασφαλισθεί η χρηματοδότησή τους.
Για τη Θεσσαλία η κατασκευή του Ε65 είναι καίριας σημασίας, ωστόσο η μεταφορά κονδυλίων του ΕΣΠΑ στο «ταμείο» που δημιουργούν τα συναρμόδια Υπουργεία για την κατασκευή των αξόνων είναι σαφές ότι θα αποστερήσει τελικά πόρους οι οποίοι επρόκειτο να διατεθούν για άλλα έργα υποδομών. Πάντως και με την παρούσα «αφαίμαξη» του ΕΣΠΑ οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι δεν υπάρχει περίπτωση να ολοκληρωθούν μέχρι το 2015. Αυτό σημαίνει ότι θα απαιτηθεί να αντληθούν πόροι γι’ αυτούς και από το επόμενο Πρόγραμμα και εδώ είναι που θα επηρεαστεί ο σχεδιασμός έργων για τη Θεσσαλία!

 

Έργα – «γέφυρες»

Οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι, όπως ο Ε65 που αφορά στην περιοχή μας, ακόμη κι αν διατεθούν γι’ αυτούς κονδύλια του ΕΣΠΑ δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο περίπου, δηλαδή ως το 2015. Αυτό σημαίνει ότι «θα αποτελέσουν έργα- «γέφυρες»  για το επόμενο ΕΣΠΑ» και εκεί είναι που θα απαιτηθεί περισσότερη προσπάθεια για να προχωρήσουν έργα υποδομών.

Προηγούμενο άρθρο Η Ασημίνα Σκόνδρα στη συνάντηση των 70 Βουλευτών με τον Στουρναρα!
Επόμενο άρθρο Προς εσωκομματικές η ΝΔ στις 9 Νοέμβρη