Ειδήσεις

Η αφισορύπανση στο στόχαστρο της Δημοτικής Αρχής του Δ. Καρδίτσας


Τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή για την αντιμετώπιση του προβλήματος της αφισορύπανσης, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας  για την καλύτερη οργάνωση της λειτουργίας της πόλης και εξάλειψης φαινομένων αυθαιρεσίας, παρουσίασε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, υπογραμμίζοντας παράλληλα την αποφαστικότητα της Δημορικής Αρχής να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα.

Ειδικότερα ο κ. Αλεξάκος τόνισε οτι η Δημοτική Αρχή καταβάλλει προσπάθεια για των εξωραϊσμό και το νοικοκύρεμα της πόλης και η ανεξέλεγκτη επικόλληση αφισών, ανακοινώσεων και αγγελτηρίων σε τοίχους και κολώνες είναι ένα φαινόμενο που υποβαθμίζει αισθητικά και ρυπαίνει την πόλη, γι’ αυτό και το τελευταίο διάστημα δρομολογήθηκαν οι παρακάτω παρεμβάσεις:

– Τοποθετήθηκαν καλαίσθητα πλαίσια για την τοποθέτηση αγγελτηρίων κηδειών και μνημοσύνων σε πολλά σημεία της πόλης για να σταματήσει η επικόλλησή τους σε κολώνες σε κάθε σημείο της πόλης. Η ανταπόκριση των γραφείων τελετών, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος ήταν ιδαίτερα θετική προσεγγίζοντας ένα ποσοστό 90-95% που εκτιμά οτι θα γίνει 100%

– Τοποθετήθηκαν 22 διαφημιστικά πλαίσια σε κεντρικά σημεία, στη μία πλευρά των οποίων υπάρχει χώρος για την τοποθέτηση 3 αφισών- ανακοινώσεων  διαστάσεων 50 εκ Χ 70 εκ.

– Ο Δήμος αξιοποιεί τις στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ, όπου υπάρχουν 16 πάνελ στις οποίες μπορούν να επικολληθούν έως και 10 αφίσες με τις παραπάνω διαστάσεις.

“Θεωρούμε οτι οι χώροι που διαθέτουμε πλέον στην πόλη για την ανάρτηση αφισών και ανακοινώσεων είναι επαρκείς, γι’ αυτό και καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους, συλλόγους, επιχειρήσεις, διαφημιστές, ιδιοκτήτες εκτυπωτικών  επιχειρήσεων, φωτοτυπείων κ.λ.π. να συνεργαστούμε για μια ωραιότερη και καθαρότερη πόλη” τόνισε ο κ. Αλεξάκος. Όπως ανέφερε σχετικά, το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την υπαίθρια διαφήμιση προβλέπει οτι απαιτείται άδεια από το Δήμο για την ανάρτησή της και οτι σε κάθε υπαίθρια διαφήμιση πρέπει να αναγράφεται, σε εμφανές σημείο, το ονοματεπώνυμο ή η επωνυμία και η διεύθυνση του διαφημιστή ή του διαφημιζομένου και ο αριθμός της άδειας. Μέχρι την ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο της σχετικής απόφασης για τον καθορισμό του ύψους του τέλους που θα καταβάλλεται για την άδεια και το οποίο δεν θα ξεπερνάει τα 0,3 € για κάθε αφίσα, θα είναι δηλαδή πολύ χαμηλό, οι άδειες θα δίνονται ατελώς, ώστε στο μεσοδιάστημα αυτό να εξοικειωθούν όλοι με την διαδικασία που σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία πρέπει να ακολουθείται.

“Σε περίπτωση ανεξέλεγκτης αφισορύπανσης οι συνέπειες που προβλέπει η νομοθεσία θα βαρύνουν όλους , αν και επιδίωξή μας δεν είναι η επιβολή προστίμων, αλλά η ευαισθητοποίηση και η συνεργασία όλων για την βελτίωση της εικόνας της πόλης μας.” κατέληξε ο κ. Αλεξάκος, ο οποίος συμπλήρωσε οτι έχει δοθεί εντολή όλες οι αφίσες που αναρτώνται χωρίς άδεια να απομακρύνονται αμέσως.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδηλώσεις στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας στα πλαίσια της Πολιτιστικής Εβδομάδας
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη Βουλευτών του Ποταμιού στο ΤΕΙ Θεσσαλίας