«Η Γυναίκα στο χρόνο» εκδήλωση της ΙΡΑ Καρδίτσας


Μια σημαντική μουσικοποιητική εκδήλωση διοργάνωσε η τοπική διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ), το περασμένο Σάββατο στο Παυσίλυπο, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας.

Η εκδήλωση είχε τίτλο «Η Γυναίκα στο χρόνο» και διοργανώθηκε με την πολύτιμη υποστήριξη του παραρτήματος Καρδίτσας της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας και τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας και του «Τέχνης Παίδευσις» θεατρικού εργαστηρίου, ενώ είχε την υποστήριξη της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων. Περισσότερες από εκατό γυναίκες, αλλά και αρκετοί άνδρες, βρέθηκαν στο Παυσίλυπο και απόλαυσαν τις μελωδίες των μουσικών και τις, ιδιαίτερα δοσμένες, απαγγελίες ποιημάτων σημαντικών ποιητών με θέμα τη γυναίκα, από τους ηθοποιούς του θεατρικού εργαστηρίου.

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής Καρδίτσας της Ε.Γ.Ε. κ. Δώρα Μέλλου, η οποία ανέπτυξε ομιλία με θέμα «Η Ελληνίδα στο χρόνο». Από το Μουσικό Σχολείο έπαιξαν οι μουσικοί Ζωή Αθανασίου (πιάνο), Άγγελος Παλαπέλας (κιθάρα), Φανή Καραμήτρου (ακορντεόν), Στέλλα Αναστασοπούλου (φλάουτο), Άννα Γιαννακοπούλου (βιολί)και τραγούδησαν η Ρίτσα Πέτσα και ο Άρης Φαλιάγκας. Από το «Τέχνης Παίδευσις» συμμετείχαν οι Αργυρώ Πιοτογιαννάκη, Αφροδίτη Πολίτη και Αλέξανδρος Αμπράζης, υπό τη διαδασκαλία του σκηνοθέτη Σπύρου Μπουντούρη. Την εκδήλωση παρουσίασε η Παναγιώτα – Μαρία Τσακοπούλου.

Την όμορφη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους η πρώην θεματική Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γεωργία Κόκκαλη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος, η τέως Διοικητής της Σχολής Αστυφυλάκων κ. Ελένη Αντωνίου, η Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου κ. Παλάντζα Κωνσταντίνα, ο υπεύθυνος συνεδριάσεων του Εθνικού Τμήματος ΙΡΑ κ. Θεοχάρης Κωνσταντίνος κ.ά.

Για την Τοπική Διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών

Ο Ο

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΙΡΩΝΗΣ Ιάσονας ΖΑΡΧΑΝΗΣ Γεώργιος

Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση διακήρυξης της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Παλαμά
Επόμενο άρθρο Σεμινάριο πιάνου με τον σολίστ και καθηγητή πιάνου Δημ. Τουφεξή στο ΔΩΚ