Ειδήσεις

Η ΕΛΜΕ καταγγέλλει τη διαδικασία κατάταξης σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας καταγγέλλει ομόφωνα το νέο μισθολόγιο που προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το οποίο εφαρμόζει πιστά τις επιταγές του 3ου μνημονίου, και συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική παρατεταμένης λιτότητας που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια.

Στο νέο μισθολόγιο η κυβέρνηση προτίθεται να συνδέσει τους μισθούς με την αξιολόγηση. Η κατάργηση της σύνδεσης  βαθμού – μισθού, δεν οδηγεί σε αυξήσεις μισθών αλλά σε στασιμότητα ή ακόμα και μειώσεις. Η επανακατάταξη στα νέα μισθολογικά κλιμάκια παγώνει τη μισθολογική εξέλιξη άμεσα έως το 2018 και εφόσον ξεπαγώσει δεν θα περιλαμβάνει την κλεμμένη προϋπηρεσία.

Καταγγέλλουμε τη διαδικασία με την οποία ζητήθηκε από τους συναδέλφους, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, να επικυρωποιήσουν τα βασικά στοιχεία με τα οποία κατατάσσονται σε μισθολογικά κλιμάκια. Μέσα από αυτή τη διαδικασία κάποιοι συνάδελφοι, προσυπέγραψαν έμμεσα τη μείωση του μισθού τους.

Ταυτόχρονα προέκυψαν προβλήματα με τεχνικές ειδικότητες (ΠΕ12, ΠΕ14) για τους οποίους ζητάμε :

  1. Την κατάταξή τους στο νέο μισθολόγιο σύμφωνα με τον ν.4354/2015, ΦΕΚ 176, όπως ρητά αναφέρεται στο άρθρο 33 (Διατηρούμενες διατάξεις των άρθρων 12,13,14 του ν. 1566/1985).
  2. Αιτιολόγηση της μη κατάταξης αυτών σύμφωνα με την κείμενη νομοθετική διάταξη.
  3. Την κοινοποίηση τυχόν απάντησης από το Υπουργείο σχετικά με τα παραπάνω.

Τέλος καλούμε τη ΔΔΕ Καρδίτσας να μη προβεί σε καμία κατάταξη και μισθολογική μεταβολή των συναδέλφων 5/ετους και 6/ετους πανεπιστημιακής φοίτησης, έως ότου δοθούν οριστικές απαντήσεις.

 

 

Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ              ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ

Προηγούμενο άρθρο Υπό ψιλόβροχο η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Τεστ Παπανικολάου στην Ιθώμη