Ειδήσεις

Υπό ψιλόβροχο η παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Καρδίτσα


Υπό ψιλόβροχο και με τσουχτερό κρύο πραγματοποιήθηκε, στις 12.00 το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, στην Καρδίτσα, η παρέλαση με την οποία και κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Παρά το χειμωνιάτικο σκηνικό που επικρατούσε, η παρέλαση όλων των τμημάτων πραγματοποιήθηκε κανονικά, ενώ ο καιρός δεν πτόησε ούτε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στην οδό Καραϊσκάκη.

Μαθητές, πρόσκοποι, οδηγοί, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Καρδίτσας και της Ραδιολέσχης και φυσικά οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΚΕΣΝ) καθώς και οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας παρήλασαν σε άψογους σχηματισμούς, με καμάρι και εθνική περηφάνια.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτριος Τζώρτζης.

Επίσης,  στη Στρατιωτική Παρέλαση το Γενικό Πρόσταγμα είχε ο Υποδιοικητής του ΚΕΣΝ, Ταγματάρχης Πεζικού Νάκος Ηλίας με το επιτελείο του.

Το παρών έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος, οι βουλευτές κ. Χρυσούλα Κατσαβριά και Κώστας Τσιάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, Αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι πολλών ακόμη τοπικών φορέων.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις είχαν ξεκινήσει νωρίτερα το πρωί, με την επίσημη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Ο Πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον κ. Βασίλη Αγγέλη, Διευθυντή του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον προ του ηρώου πεσόντων χώρο και κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης και εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

 

Προηγούμενο άρθρο Χρήση γεωργικών φαρμάκων εντός οικισμών και λοιπών ειδικών περιοχών
Επόμενο άρθρο Η ΕΛΜΕ καταγγέλλει τη διαδικασία κατάταξης σύμφωνα με το νέο μισθολόγιο