Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση έφτασε και στην κεντρική Θεσσαλία!


 Από σήμερα, Παρασκευή 27 Μαΐου 2011, η κεντρική Θεσσαλία βλέπει πλέον ψηφιακά! Το ψηφιακό σήμα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR, μέσω του ψηφιακού παρόχου DIGEA, εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής «Δοβρούτσι» στις συχνότητες 22 (482 MHz) και 29 (538 MHz), φέρνοντας την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση σε πάνω από 400.000 κατοίκους των νομών Λαρίσης, Τρικάλων και Καρδίτσας.  Το αναλογικό σήμα των συγκεκριμένων τηλεοπτικών σταθμών διακόπηκε από το κέντρο εκπομπής «Δοβρούτσι», σύμφωνα με όσα ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το κέντρο εκπομπής του Πηλίου δεν συμμετέχει στη μετάβαση και θα συνεχίσει να εκπέμπει αναλογικά.

 Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος οι τηλεθεατές χρειάζεται να γνωρίζουν τα ακόλουθα:

  1. Εάν η τηλεόραση τους δεν έχει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG4, για να μπορέσουν να λάβουν το ψηφιακό σήμα, αρκεί να εφοδιαστούν με ένα εξωτερικό αποκωδικοποιητή MPEG4 και να τον εγκαταστήσουν στην παλιά τους συσκευή.
  • 2. Θα πρέπει να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους στις συχνότητες 22 (482 MHz) ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV και 29 (538 MHz) MEGA, ΣΚΑΪ, STAR.
  1. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πετάξουν την παλιά τους συσκευή.
  2. Οι αποκωδικοποιητές μπορούν να είναι:

α) SD (Standard Definition) με έξοδο SCART ή RCA ή χωρίς HDMI έξοδο, ο οποίος προτείνεται για τηλεοράσεις τύπου CRT (παλιές τηλεοράσεις – “κουτιά”).

β) HD (High Definition) ή με HDMI έξοδο, ο οποίος προτείνεται για τηλεοράσεις τύπου LCD/Plasma/ LED (επίπεδες τηλεοράσεις).

  1. Στην περίπτωση που κάποιος τηλεθεατής λαμβάνει ήχο χωρίς να λαμβάνει εικόνα, είναι πολύ πιθανόν να διαθέτει εξοπλισμό τεχνολογίας MPEG2 και θα χρειαστεί να εφοδιαστεί με αποκωδικοποιητή MPEG4 για τη λήψη του ψηφιακού σήματος.

Άμεσα πλεονεκτήματα του ψηφιακού σήματος:

  • 1. Ποιότητα σήματος για όλους
  • 2. Κορυφαία εικόνα και ήχος
  • 3. Πρόσβαση σε νέες υπηρεσίες π.χ. Ηλεκτρονικός Οδηγός Προγράμματος (EPG)

Απλά βήματα για τη σύνδεση του αποκωδικοποιητή:

  1. Σύνδεση του καλωδίου της κεραίας στην ειδική υποδοχή του αποκωδικοποιητή.
  2. Σύνδεση του αποκωδικοποιητή με την τηλεόραση, με ένα καλώδιο τύπου SCART ή HDMI ή RCA.
  3. Τοποθέτηση του αποκωδικοποιητή στην πρίζα.
  4. Συντονισμός του δέκτη στις συχνότητες 22 (482 MHz) και 29 (538 MHz).
  5. Συνιστάται ο προσανατολισμός της κεραίας προς το κέντρο εκπομπής «Δοβρούτσι».


Πληροφορίες για τον συντάκτη

Η DIGEA, είναι η εταιρία που έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά κανάλια  εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR και έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τους καθώς και όποιων άλλων σταθμών επιλέξουν τις υπηρεσίες της.

Εκτός από τους 7 ιδιωτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, έχει αναλάβει και την ψηφιακή εκπομπή 12 τηλεοπτικών σταθμών περιφερειακής εμβέλειας της Αττικής 0-6 TV, ATTICA TV, BLUE SKY, CHANNEL 9, EXTRA CHANNEL-3, HIGH TV, KONTRA CHANNEL, MAD TV, MTV GREECE, NICKELODEON, SPORT TV και ΤΗΛΕΑΣΤΥ, στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ιωάννα Κολιάδου, Marketing & Communications Director, τηλ. 210 6838719, ikoliadou@digea.gr

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη δύο (2) ημεδαπών, 28 και 55 ετών, αντίστοιχα, για κλοπές σε Ιερούς Ναούς - αντίσταση και παράβαση του Νόμου «Περί όπλων»
Επόμενο άρθρο Απ. Ξυδιάς: Πόσο ακόμη θα σκύψουμε και θα υποταχθούμε στις ξένες εντολές?