Ειδήσεις

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νοσοκομείου – Κ.Υ. συμμετέχει στο συλλαλητήριο


Συμμετέχουμε και καλούμε τους συναδέλφους μας και όλους τους κατοίκους του νομού Καρδίτσας:

  • Στη μαζική παράσταση στο Δημαρχείο Καρδίτσας, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, 5.45μμ.
  • Στο πανκαρδιτσιώτικο συλλαλλητήριο στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας , τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, 12.30μ.

Από την πρώτη στιγμή της καταστροφική πλημμύρας στην πόλη και σε όλο το νομό Καρδίτσας, η επιτροπή αγώνα υγειονομικών έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες αφενός για να σταθεί δίπλα σε πληγέντες συναδέλφους και αφετέρου για να απαιτήσει όλα εκείνα τα απαραίτητα έκτακτα και ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Ένα σύστημα υγείας που χτυπήθηκε ακόμα μία φορά από τις εγκληματικές διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που αφήνουν τις δημόσιες δομές υγείας ανοχύρωτες και υποστελεχωμένες και επομένως αφήνουν όλο το λαό και τις οικογένειές του εκτεθειμένο σε καθημερινούς κινδύνους και πολύ περισσότερο σε έκτακτες καταστάσεις.

Το δημόσιο σύστημα υγείας που κατά γενική ομολογία έχει καταστεί ανέτοιμο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, δέχεται το ένα μετά το άλλο τα χτυπήματα της χρόνιας υποχρηματοδότησης. Στις τεράστιες ελλείψεις μόνιμου προσωπικού και εξοπλισμών ήρθαν να προστεθούν η ανεπάρκεια των υποδομών και η επικινδυνότητα των εγκαταστάσεων.

Το βαρέλι των ψεμάτων, όμως, δεν έχει πάτο. Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε ότι η κυβέρνηση η οποία, όπως και οι προηγούμενες, έχει εγκαταλείψει το νοσοκομείο της πόλης να «μπάζει» νερά με την απλή βροχή, θα χτίσει σύντομα ένα σύγχρονο κέντρο υγείας στο Μουζάκι. Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε την κυβέρνηση που να αντί να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα στη μεγάλη ανάγκη της πανδημίας, χαρίζει πακτωλό χρημάτων σε ιδιωτικές κλινικές και μεγάλα διαγνωστικά κέντρα. Εκτός αν στοχεύουν να «αναστηλώσουν» τα κέντρα υγείας περνώντας τη λειτουργία τους στους Δήμους και το νοσοκομείο στην Περιφέρεια. Αυτός είναι διακηρυγμένος στόχος από την ευρωπαϊκή ένωση την οποία υπηρέτησαν και υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις. Οι δήμοι και η περιφέρεια δεν έκαναν τα ελάχιστα για να αποτραπούν οι πλημμύρες, θα ενισχύσουν τις δημόσιες δομές υγείας;

Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους κατοίκους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες που χτυπήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Θα δώσουμε μαζί τους τον αγώνα για άμεσες αποζημιώσεις και αποκαταστάσεις στο 100% για την περιουσία και το εισόδημά τους. Θα δώσουμε μαζί τους τον αγώνα για την πραγματική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις, μονιμοποιήσεις, εξοπλισμούς και υποδομές.

 

Προηγούμενο άρθρο 9 νέα κρούσματα Covid στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Θ. Ζαγοράκης: Επιπλέον συνδρομή της Ε.Ε. για την αποζημίωση των αγροτών και την αποκατάσταση των ζημιών στην Καρδίτσα