Ειδήσεις

Η Επιτροπή Ειρήνης για το σχέδιο των ΗΠΑ για το Παλαιστινιακό


Η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Καρδίτσας ( μέλος της ΕΕΔΥΕ), καταδικάζει και καταγγέλλει το νέο σχέδιο των ΗΠΑ για το Παλαιστινιακό, που διαιωνίζει και θωρακίζει την ισραηλινή κατοχή, σε βάρος του μαρτυρικού λαού της Παλαιστίνης.

Το σχέδιο αυτό, που παρουσιάζεται ως η «Συμφωνία του Αιώνα» – για να θολώσει τα νερά – και να περάσει χωρίς λαϊκές αντιδράσεις, όχι μόνο δεν κατοχυρώνει ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, αλλά εντάσσεται στους γενικότερους σχεδιασμούς των ΗΠΑ που βρίσκονται σε εξέλιξη ήδη από το 2003 για τη “Μεγάλη Μέση Ανατολή”. Σχεδιασμοί που εξελίχθηκαν με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και ανακατατάξεις σε ολόκληρη την περιοχή της Μ. Ανατολής και  της Β. Αφρικής, στο πλαίσιο της λεγόμενης “Αραβικής Άνοιξης”. Οι ΗΠΑ, επιχειρούν και μέσα από αυτό το σχέδιο, να υπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα στην ευρύτερη περιοχή της Ν/Α Μεσογείου και της Μ. Ανατολής στον ανταγωνισμό τους με τη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράκ, ενισχύοντας τη θέση του βασικού τους συμμάχου, του κράτους – τρομοκράτη, του Ισραήλ.

Το συγκεκριμένο σχέδιο έρχεται να εδραιώσει και να νομιμοποιήσει την κλιμακούμενη επιθετικότητα του Ισραήλ. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που προβλέπει: παραχώρηση της Ιερουσαλήμ στο κράτος του Ισραήλ, προσάρτηση της κοιλάδας του Ιορδάνη και άλλων περιοχών στο ισραηλινό κράτος, διατήρηση των ισραηλινών εποικισμών με τους χιλιάδες εποίκους στα παλαιστινιακά εδάφη.

Σε αυτές τις συνθήκες, η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα άλλα αστικά κόμματα φέρουν πολύ σοβαρές ευθύνες, αφού διαχρονικά ομονοούν στην  αναγόρευση του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ σε στρατηγικό σύμμαχο της χώρας, αναβαθμίζουν τις πολιτικές, οικονομικές, στρατιωτικές σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ. Η ταύτισή τους αυτή, γίνεται ολοένα και πιο καθαρή, αφού τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να μην υλοποιούν την απόφαση της ελληνικής Βουλής (Δεκέμβρης 2015) για την αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους.

Το αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, εκφράζει αμέριστη αλληλεγγύη  στον Παλαιστινιακό λαό. Θα συνεχίσουμε την πάλη μας ακόμη πιο  δυναμικά στο επόμενο διάστημα, απαιτώντας τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής. ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, κατάργηση των εποικισμών, επιστροφή των Παλαιστινίων προσφύγων στις εστίες τους, απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων από τις ισραηλινές φυλακές.

 

 

 

 

 

4/2/2020

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ατόμου για κατοχή ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Το 1ο ΓΕΛ Καρδίτσας τίμησε τους Τρεις Ιεράρχες