Ειδήσεις

Το 1ο ΓΕΛ Καρδίτσας τίμησε τους Τρεις Ιεράρχες


Με μια εορταστική εκδήλωση και, αφού είχε προηγηθεί Εκκλησιασμός,την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, οι καθηγητές και οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου τίμησαν τη μνήμη των μεγάλων Δασκάλων και Πατέρων της Εκκλησίας μας, των Αγίων Τριών Ιεραρχών.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παπανούσκας Μιχαήλ, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα Καραμπινά Μαρία, καθώς και πολλοί γονείς. Τους προσκεκλημένους υποδέχτηκε η Διευθύντρια κα Αναστασία Τσιούντου.

Αρχικά, με μια μεστή και εμπνευσμένη ομιλία, παρουσίασε τοέργο των τριών αυτών μεγάλων Αγίων και τηνπροσφορά τους στα γράμματα και στον συνάνθρωπο,ο θεολόγος και καθηγητής του μαθήματος των Θρησκευτικών κ. Καλκάνης Απόστολος.Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατοςτόνισε ότι με το πολυδιάστατο έργο τους οι Άγιοι Τρεις Ιεράρχες καθίστανται διαχρονικοί, ενώ οι βίοι τους πρέπει να αποτελούν φωτεινό οδοδείκτη στις ζωές μας. Ήταν συγκινητικές οι στιγμές που ακολούθησαν, όταν όλοι οι παρευρισκόμενοι έψαλαν τον ύμνο (απολυτίκιο) των Τριών Ιεραρχών.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα των εκπαιδευτικών και των μαθητών του σχολείου, την οποία προσέφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Ακολούθησε ανταλλαγή ευχών για το καλό του νέου έτους.Το τυχερό φλουρί κέρδισαν η φιλόλογος καθηγήτρια κα Αναγνωστοπούλου Φωτεινή και η μαθήτρια της Γ΄ τάξης Πασχαλάκη Αθανασία, στις οποίες και δόθηκαν ξεχωριστά δώρα.

Με τη λήξη της εκδήλωσης, η Διευθύντρια, εκ μέρους του Συλλόγου των διδασκόντων, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Τιμόθεο για την ανταπόκρισή του στην πρόσκληση του σχολείου να παρευρεθεί, καθώς και για τις ευχές και τα καλά του λόγια που όλοι τα έχουμε ανάγκη ως εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, ο καθένας, η καθεμία για να αντεπεξέλθει στις καθημερινές υποχρεώσεις και δυσκολίες, που απορρέουν από τους διαφορετικούς μας ρόλους.  Ευχαρίστησε επίσης τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την παρουσία του, καθώς και τους γονείς για την υλική και ηθική στήριξη που παρέχουν στο σχολείο και την αγαστή συνεργασία. Τέλος, η Διευθύντρια αναφέρθηκε με θερμά λόγια και ευχαριστίες στους καθηγητές και μαθητές για την οργάνωση τέτοιων όμορφων εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, σε ένα πνεύμα συλλογικότητας.

 

Προηγούμενο άρθρο Η Επιτροπή Ειρήνης για το σχέδιο των ΗΠΑ για το Παλαιστινιακό
Επόμενο άρθρο Αναζητούνται αιμοδότες για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας