Ειδήσεις

Η Επιτροπή Πληγέντων Καμινάδων συμμετέχει στο συλλαλητήριο


Ενώνουμε τη φωνή και τη δύναμή μας με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικρομεσαίους αγρότες, του αυτοαπασχολούμενους, τους φοιτητές, της γυναίκες και τους φορείς τους.

Το μεγάλο πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο απέδειξε ότι όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε. Μπορούμε να πιέσουμε τους υπεύθυνους για αποζημιώσεις, αποκαταστάσεις και έργα υποδομής για την προστασία της ζωής, της υγείας και της περιουσίας μας.

Οι ανακοινώσεις για μέτρα «στήριξης» με δάνεια, αποζημιώσεις έως 60%, αναστολή συμβάσεων εργασίας και ευρωπαϊκά προγράμματα επιδοτήσεων, είναι αυτά που ήδη δοκιμάστηκαν και μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση.Οι φωτογραφίες και ο «χορός» εκατομμυρίων για αντιπλημμυρικά έργα δεν αρκούν ούτε για μπαλώματα στα ήδη κατεστραμμένα αναχώματα.

Η αναμονή των νοικοκυρέων και των εργαζόμενων που βρέθηκαν χωρίς σπίτι ή χωρίς τα απαραίτητα δεν μπορεί να ικανοποιηθεί με το 600άρι.Οι προσδοκίες των επαγγελματιών δεν καλύπτονται με τα ψίχουλα της προσωρινής αποζημίωσης περιμένοντας ακόμα μεγαλύτερο διάστημα για τα επόμενα που ούτε κι αυτά θα φτάνουν.

Χωρίς τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, ο κίνδυνος για την υγεία, τη δική μας και των παιδιών μας, γίνεται μεγαλύτερος στο έδαφος της πανδημίας, των ελλείψεων στα σχολεία και στο σύστημα υγείας, ειδικά μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Μέχρι τώρα ο δρόμος του συντονισμένου αγώνα και της αλληλεγγύης μας έκανε πιο δυνατούς. Μας έκανε πιο απαιτητικούς να μην το βάζουμε κάτω απέναντι σε δήμο, περιφέρεια και κυβέρνηση όταν πρόκειται για τα δίκαια αιτήματά μας.

  • Να εξασφαλιστεί σε όλους όσους έχουν ανάγκη, χωρίς εξαιρέσεις, διαμονή και διατροφή για όσο διάστημα χρειαστεί.
  • Να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή των ζημιών και να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές (κατεστραμμένων κατοικιών, οικοσυσκευών και εξοπλισμού, αυτοκινήτων, καταστημάτων, καλλιεργειών, φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, μηχανολογικού εξοπλισμού) στο 100% χωρίς όρους, προϋποθέσεις και δάνεια.
  • Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για να προστατευτεί η ζωή και η περιουσία των κατοίκων της περιοχής. Να υλοποιηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας που πρέπει να εκπονηθεί με ευθύνη του κράτους, με γενναία χρηματοδότηση.
  • Να δοθεί μηνιαίο επίδομα στο ύψος του χαμένου εισοδήματος μέχρι ότου αποκατασταθούν οι ζημιές σε όλους τους πληγέντες που έχουν τέτοιες απώλειες. Τέτοιοι είναι οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν, οι αγρότες με χωράφια που έχουν υποστεί ζημιές, οι κτηνοτρόφοι που έχασαν ζωικό κεφάλαιο, οι καταστηματάρχες με ζημιές στα μαγαζιά τους.
  • Κανείς εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του. Κανείς που έχει πληγεί ή αδυνατεί να φτάσει με ασφάλεια στο χώρο δουλειάς του να μην θεωρηθεί αδικαιολογήτως απών, να μη χάσει μεροκάματα και ένσημα, καθώς και ημέρες από την κανονική του άδεια.
  • Διαγραφή τόκων, ληξιπρόθεσμων οφειλών και πάγωμα των χρεών μέχρι την αποκατάσταση του εισοδήματος όλων των πληγέντων της περιοχής σε εφορία, δήμο, ΔΕΗ, ΟΤΕ και αναστολή των δημοτικών ανταποδοτικών τελών κλπ. Απαλλαγή από ΕΦΚΑ-ΟΓΑ – ΟΑΕΕ – ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, αλληλεγγύης, ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ και δημοτικά τέλη.
  • Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική-λαϊκή οικογένεια. Απαλλαγή των εργαζομένων και των πληγέντων από χρέη για ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, ενοίκιο, τηλέφωνο, internet για όλο το διάστημα της καραντίνας και για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα.
  • Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα. Καμία μείωση μισθού, απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων. Να πληρώσουν κράτος κι εργοδοσία. Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να είναι ομαλή και με ασφάλεια η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Σχολεία καθαρά με 15 μαθητές στην τάξη.
  • Πλήρης, επαρκής κι αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Τώρα επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ και των ιδιωτικών διαγνωστικών για μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό.
  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας του νομού μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.
  • Να πραγματοποιηθούν μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι για τον κορονοϊό στους πληγέντες. Να εξασφαλιστεί η έγκαιρη και δωρεάν πρόσβαση των πληγέντων στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας για όλες τις εξετάσεις, θεραπείες, συνταγογράφηση και παρακολούθηση της υγείας τους. Να συμπεριληφθούν οι πληγέντες στις ομάδες διενέργειας του αντιγριπικού εμβολιασμού.
Προηγούμενο άρθρο Δήμος και ΔΕΥΑ Κατερίνης στηρίζουν την Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Μεγάλη ποσότητα καθαριστικών προϊόντων έφτασε στους Σοφάδες