Ειδήσεις

Η Ιερά Μητρόπολη υποδέχθηκε την Τιμία κάρα του πολιούχου Αγίου Σεραφείμ


Η Ιερά μας Μητρόπολη υποδέχθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης τον πολιούχο και προστάτη της άγιο και ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ, αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου.

Χάρις στην πρωτοβουλία του αειμνήστου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρού Ιεζεκιήλ, από το 1928 καθ’ εκάστη Κυριακή των Μυροφόρων, η εν Θεσσαλιώτιδι Εκκλησία του Χριστού καθιέρωσαι εορτή δοξολογίας και ευχαριστίας στον άγιο Τριαδικό Θεό και τον θεράποντά Του άγιο και ένδοξο ιερομάρτυρα Σεραφείμ, αρχιεπίσκοπο Φαναρίου και Νεοχωρίου.

Η τιμία κάρα του Αγίου κατέρχεται από την Ιερά Μονή Παναγίας «Κορώνης», όπου φυλάσσεται, τελούνται οι λατρευτικές Συνάξεις προς δόξαν Θεού, που μας χάρησε τέτοιον Άγιο και πραγματοποιείται λιτάνευση Αυτής στην πόλη της Καρδίτσας επί τη αναμνήσει του θαύματος της καταπαύσεως της ανομβρίας.

Όμως εφέτος, λόγω της πανδημίας του κορονοιού και των απαγορευτικών μέτρων εκ μέρους της Ελληνικής Κυβερνήσεως, το Σάββατο 2 Μαΐου 2020, στον προαύλιο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος υποδέχθηκε την τιμία κάρα του Αγίου, την οποία κόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μεθόδιος Κολοβός, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας «Κορώνης».

Ακολούθησε, λιτανευτική πομπή και στη συνέχεια, τελέσθηκε η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Προηγούμενο άρθρο Το ΠΑΜΕ Καρδίτσας τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά
Επόμενο άρθρο Το Δίκτυο Πίνδος ζητάει την αναβολή συζήτησης του σ/ν για την περιβαλλοντική νομοθεσία