Ειδήσεις

Το ΠΑΜΕ Καρδίτσας τίμησε την Εργατική Πρωτομαγιά


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμβολική εκδήλωση των σωματείων που ανήκουν στο ΠΑΜΕ (Σωματεία Ιδιωτικών υπαλλήλων, Οικοδόμων, και Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρδίτσας). Συμμετείχαν η Ενωτική ομοσπονδία  Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ), η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και ΚΥ Καρδίτσας,  η Επιτροπή Αγώνα Υγειονομικών Καρδίτσας, η Επιτροπή Αγώνα Καθαριστριών Νοσοκομείου Καρδίτσας και ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας (μέλος ΟΓΕ). Στη συγκέντρωση τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας κρατώντας τις αποστάσεις, με μάσκες και γάντια, σύμφωνα με τις υποδείξεις των επιστημόνων.

Ο Έκτορας Γάζος γραμματέας της Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Υγειονομικών μιλώντας στην συγκέντρωση αναφέρθηκε στα χρόνια προβλήματα των δομών υγείας της Καρδίτσας και ολοκληρώνοντας τόνισε: «Δεν διστάζουμε, όμως, ούτε λεπτό. Όπως μπήκαμε μπροστά μαχητές ενάντια στην επιδημία, έτσι θα μπούμε και πάλι μπροστά μαχόμενοι για τα δικαιώματά μας. Έχουμε τα σωματεία μας, τις επιτροπές αγώνα, τους μαζικούς λαϊκούς φορείς, τη συμμαχία μας με τους μικρομεσαίους αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους. Αυτά είναι τα όπλα μας για τη μάχη της επόμενης ημέρας απέναντι στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τις κυβερνήσεις τους.

Τιμούμε τη μνήμη των νεκρών της εργατικής τάξης.»

Στη συνέχεια ο Κώστας Τζέλλας πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, στον χαιρετισμό του κάλεσε όλους να συσπειρωθούν στα συνδικάτα τους και να αγωνιστούν ενάντια σε όλα αυτά που έρχονται την επόμενη μέρα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην δύσκολη κατάσταση των μικρομεσαίων αγροτών και μάλιστα τώρα που ξεκίνησε η καλλιεργητική περίοδος.

Ο Στέλιος Σαριδάκης πρόεδρος του Σωματείου εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου νομού Καρδίτσας, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, μέλος της Γραμματείας ΠΑΜΕ Καρδίτσας, στην ομιλία του έκφρασε την αλληλεγγύη και τη στήριξή  στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, σε όσους δίνουν άνιση μάχη με την πανδημία, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων στη Δημόσια Υγεία, που οδήγησαν οι εγκληματικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, στους εργαζόμενους στην Υγεία, στα σούπερ μάρκετ, τις ταχυμεταφορές, στα εργοστάσια και σε όλους τους χώρους δουλειάς. «Παραμένουμε-είπε- στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού.

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σε όλους  τους χώρους δουλειάς και την στάση των δυνάμεων του κυβερνητικού συνδικαλισμού και στην Καρδίτσα. Ολοκληρώνοντας τόνισε: «Προετοιμαζόμαστε από τώρα και για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς, για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε όλες τις ανάγκες μας.

Οι εργαζόμενοι και οι λαοί ούτε μπορούμε, ούτε πρέπει να πληρώσουμε ξανά!

Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά!»

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία μέχρι το μνημείο του εργάτη όπου κατατέθηκαν στεφάνια από τους εκπροσώπους των σωματείων των φορέων της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ και της ΤΟ Καρδίτσας της ΚΝΕ.

Ξεχωριστή συμβολική συγκέντρωση-με τα ίδια μέτρα προφύλαξης- πραγματοποιήθηκε και στην Σέκλιζα όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών, οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων νομού Καρδίτσας, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου νομού Καρδίτσας, ο Αγροτικός Σύλλογος, η Ομάδα Γυναικών  “Αγγελική Φυτσιλή” (μέλος ΟΓΕ), η  Τοπική κοινότητα Σέκλιζας, ο Μορφωτικός Σύλλογος και ο Αθλητικός Σύλλογος “Νεφέλη”. Χαιρετισμό έκανε εκ μέρους της Ομάδας Γυναικών Σέκλιζς “Αγγελική Φυτσιλή”  η πρόεδρος Κουλούρη Σοφία, ενώ η ομιλία έγινε από την Κούτρα Χαρά μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση ιδιωτικού δικαίου νομού Καρδίτσας.

 

Προηγούμενο άρθρο Ποια καταστήματα ανοίγουν και με ποιο ωράριο
Επόμενο άρθρο Η Ιερά Μητρόπολη υποδέχθηκε την Τιμία κάρα του πολιούχου Αγίου Σεραφείμ