Ειδήσεις

Η Καρδίτσα εδραιώνεται στην κορυφή της Ευρώπης για την βιώσιμη μετακίνηση


Το 2017 η Καρδίτσα έδωσε το στίγμα της πετυχαίνοντας να διακριθεί μεταξύ των κορυφαίων ελληνικών πόλεων στον διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Το 2018 με προσεκτικά συντονισμένες δράσεις κατάφερε να μπει στον ευρωπαϊκό χάρτη της βιώσιμης μετακίνησης και να αναδειχθεί μεταξύ των τριών κορυφαίων μικρών ευρωπαϊκών πόλεων.

Το 2019 η Καρδίτσα απέδειξε ότι ήρθε για να μείνει και ότι η βιώσιμη κινητικότητα είναι τρόπος ζωής για τους κατοίκους της.

Συγχαίρουμε όλους όσους συνέβαλαν ώστε η Καρδίτσα μας να λάβει την πρώτη θέση στον διαγωνισμό “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019”.

Πρώτα απ’ όλα συγχαρητήρια σε όλους τους δημότες της Καρδίτσας, που καθημερινά παίρνουν το ποδήλατό τους και δείχνουν το καλό παράδειγμα της βιώσιμης μετακίνησης. Συγχαρητήρια στους εργαζόμενους του Δήμου που έδωσαν την ψυχή τους ώστε να πραγματοποιηθούν και να συντονιστούν οι δράσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, τόσο του 2019 όσο και του 2018 και προηγούμενες.

Συγχαρητήρια επίσης, στην προηγούμενη και στη νυν Δημοτική Αρχή που δούλεψαν για το αποτέλεσμα. Η μεν πρώτη, καθ’ όλη την περασμένη πενταετία και μέχρι 31/8/2019, άνοιξε τον δρόμο κι έθεσε τις βάσεις για την αναγνώριση και τις διακρίσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η δε δεύτερη συνέχισε την επιτυχημένη συνταγή που παρέλαβε, μέχρι την 22/9/2019 που έληξε ο διαγωνισμός της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019.

Οι πρόσφατες επιτυχίες της Καρδίτσας στον τομέα της βιώσιμης κινητικότητας, ανεξάρτητα από το ποιοι κόπιασαν και εργάστηκαν γι’ αυτές, ανήκουν τελικά σε όλους τους δημότες και περισσότερο σε εκείνους που με την καθημερινή συμπεριφορά τους συμβάλλουν ώστε η Καρδίτσα να δείχνει σε όλη την Ευρώπη τον βιώσιμο δρόμο.

 

Της Ανεξάρτητης Προοδευτικής Συμμαχίας Πολιτών Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Κινητοποίηση της ΕΟΑΣΚ έξω από το κατάστημα της ΔΕΗ στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Ξεκίνησαν οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς Μουζακίου & Αγναντερού