Πρωτοσέλιδο

Η Καρδίτσα θρηνεί για τον πιλότο του Μιράζ


Ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος που υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας είναι ο ιπτάμενος που έχασε την ζωή του, στην πτώση του Mirage 2000-5 που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή εννέα ναυτικά μίλια βορειονατολικά της Σκύρου. Στην περιοχή βρέθηκαν συντρίμμια, η κάσκα του, η μικρή σωστική λέμβος, το κιτ επιβίωσης. Είχε γεννηθεί στις 3 Ιουνίου του 1984 και καταγόταν από το Μορφοβούνι Καρδίτσας το οποίο θρηνεί για το χαμό του.

Στο προφίλ, που διατηρούσε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, δεσπόζει μια φωτογραφία με Μιράζ η οποία έχει δεχθεί τα σχόλια φίλων του στο facebook, ενώ πολλοί από αυτούς είναι και αυτοί «ιπτάμενοι». Επίσης υπάρχει άλλη μία φωτογραφία από ανέμελες διακοπές του αδικοχαμένου πιλότου.

Τον χαμό του άτυχου πιλότου γνωστοποίησε με tweet ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμένος.

Το θάνατο του χειριστή του Mirage 2000 – 5 που συνετρίβη ανοιχτά της Σκύρου θρηνεί η Πολεμική Αεροπορία.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μέσω ανάρτησής του στο Twitter, «ένας έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας».

Το μαχητικό αεροσκάφος τύπου της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε, πριν προσγειωθεί εννέα μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν συντρίμμια του μαχητικού, ενώ όλες οι δυνάμεις που μετέχουν στην διάσωση έχουν συγκεντρωθεί περίπου 9-10 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Το Μιράζ 2000-5 φέρεται να ήταν το ένα από τα δύο μαχητικά που είχε απογειωθεί για να αναχαιτίσει τουρκικά μαχητικά που είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών, και μετά την αναχαίτιση επέστρεφε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του νησιού όταν χάθηκε το στίγμα του.

Στην περιοχή φέρεται να επικρατούσαν καλές καιρικές συνθήκες, ενώ ο χειριστής που αεροσκάφους ήταν έμπειρος.

Από τις πρώτες πληροφορίες συνάγεται το συμπέρασμα ότι όταν επέστρεφαν ο νούμερο 2 του σχηματισμού ανέφερε ότι ο νούμερο 1 συνετρίβη στη θάλασσα. Η Πολεμική Αεροπορία προσπαθεί να μάθει τι συνέβη ενώ ο πιλότος του δεύτερου προσγειώθηκε και ενημερώνει τη μονάδα του.

Προηγούμενο άρθρο Πανελλήνιες εξετάσεις και άγχος: Συμβουλές προς τους γονείς
Επόμενο άρθρο Στρατηγικές διοίκησης οικογενειακών επιχειρήσεων και η επόμενη γενιά